Ciasto twarogowe z budyniem czekoladowym - PRZEPIS ZE ZDJĘCIAMI

Ciasto twarogowe z budyniem czekoladowym - PRZEPIS ZE ZDJĘCIAMI

Dodał: NajKasia, 3.8.2022

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Kruche ciasto pełne twarogu i budyniu czekoladowego. Jeśli lubisz serniki, to polecam wypróbować właśnie ten. Pycha!

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 3.8.2022

Kategorie:

SKŁADNIKI

Ciasto:

400 gmąki
200 gmargaryny
150 gcukru pudru
1 szt.jajko
1 małe op.proszku do pieczenia
2 łyżkikakao

Nadzienie:

1/2 kgtwardego twarogu
150 gcukru pudru
2 szt.białek

Budyń:

800 mlmleka
3 op.budyniu czekoladowego
200 gcukru
1 op.cukru waniliowego

Wierzch:

150 mlśmietany kremówki
150 gciemnej czekolady

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Ciasto:
    Wszystkie składniki na ciasto wymieszaj w misce. Otrzymasz gładkie ciasto, które podziel na dwie połowy. Do jednej połowy dodaj 2 łyżki kakao i znów wyrabiaj. Odstaw do lodówki na pół godziny.
  2. Po pół godzinie wyjmij ciasto i każdy kawałek rozwałkuj do rozmiaru blaszki (35 x 24 cm). Na wysmarowaną tłuszczem i posypaną mąką blaszkę połóż najpierw kakaowy płat ciasta.
  3. Nadzienie twarogowe:
    Twaróg utrzyj mikserem razem z cukrem pudrem. Do utartego twarogu dodaj ubite białka i wymieszaj łyżką. Nałóż na kakaowy płat ciasta i ładnie wygładź.
  4. Budyń:
    Do mleka dodaj cukier i cukier waniliowy - rozpuść na małym ogniu. Dodaj budynie w proszku i ugotuj gęsty budyń. Gorący natychmiast przelej na nadzienie twarogowe i ładnie wygładź.
  5. Połóż jasny płat ciasta. Nakłuj widelcem i piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.
  6. Na upieczone ciasto nałóż polewę czekoladową - śmietanę zagrzej na delikatnym ogniu i odstaw. Dodaj połamaną na kawałki czekoladę i rozpuść ją mieszając.
  7. Pozostaw aby stężała i podawaj. Smacznego!
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj