SKŁADNIKI
Ciasto:
2 kubkimąki
1 kubekcukru
1/2 kubkaoleju roślinnego
3 szt.jajek
1 kubekletniej wody
3 łyżkikakao
1 małe op.proszku do pieczenia
Nadzienie:
500 gmiękkiego twarogu
1 op.cukru waniliowego
1 op.budyniu waniliowego
400 mlmleka
1 szt.żółtko
- Przygotuj ciasto. Jajka z cukrem ubij na piankę. Dodaj kakao, letnią wodę i olej. Na koniec dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszaj.
- Ciasto wylej do wcześniej wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia blaszki do pieczenia.
- Twaróg zmiksuj z cukrem waniliowym i z żółtkiem. Ugotuj budyń waniliowy w mleku i pozostaw go do ostygnięcia. Ostygnięty budyń wymieszaj ze zmiksowanym twarogiem. Przygotowany krem daj do woreczka foliowego i odetnij jeden rożek. Na cieście w blaszce do pieczenia zrób z krem kształt kratki.
- Piecz w temperaturze 175 stopni przez około 30 minut.
- Wierzch możesz posypać cukrem pudrem. Pokrój na kawałki i podawaj. Smacznego!
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Tvarohový koláček - prošívaná deka.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Tvarohový koláčik - prešívaná deka.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Quarkkuchen „Steppdecke“ an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Túrós-rácsos süti.
KOMENTARZE DO PRZEPISU