Ciasto twarogowe - w kratkę

Przepis Ciasto twarogowe - w kratkę

Dodał: NajKasia, 16.5.2022

Kategorie: Kołacze, Desery, Sernik

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Ciasto twarogowe - w kratkęPrzepis Ciasto twarogowe - w kratkęPrzepis Ciasto twarogowe - w kratkęPrzepis Ciasto twarogowe - w kratkę
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Szybkie, proste do przygotowania i luksusowo wyglądające ciasto twarogowe.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Ciasto twarogowe - w kratkęPrzepis Ciasto twarogowe - w kratkęPrzepis Ciasto twarogowe - w kratkęPrzepis Ciasto twarogowe - w kratkę

Dodał: NajKasia, 16.5.2022

Kategorie: Kołacze, Desery, Sernik

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

Ciasto:

2 kubkimąki
1 kubekcukru
1/2 kubkaoleju roślinnego
3 szt.jajek
1 kubekletniej wody
3 łyżkikakao
1 małe op.proszku do pieczenia

Nadzienie:

500 gmiękkiego twarogu
1 op.cukru waniliowego
1 op.budyniu waniliowego
400 mlmleka
1 szt.żółtko

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Przygotuj ciasto. Jajka z cukrem ubij na piankę. Dodaj kakao, letnią wodę i olej. Na koniec dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszaj.
  2. Ciasto wylej do wcześniej wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia blaszki do pieczenia.
  3. Twaróg zmiksuj z cukrem waniliowym i z żółtkiem. Ugotuj budyń waniliowy w mleku i pozostaw go do ostygnięcia. Ostygnięty budyń wymieszaj ze zmiksowanym twarogiem. Przygotowany krem daj do woreczka foliowego i odetnij jeden rożek. Na cieście w blaszce do pieczenia zrób z krem kształt kratki.
  4. Piecz w temperaturze 175 stopni przez około 30 minut.
  5. Wierzch możesz posypać cukrem pudrem. Pokrój na kawałki i podawaj. Smacznego!
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj