Ciasto sypane z nadzieniem twarogowym i owocami

Przepis Ciasto sypane z nadzieniem twarogowym i owocami

Dodał: NajKasia, 13.7.2021

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Lubię to ciasto. Zarówno jeśli chodzi o pracę przy pieczeniu go, jak i o smak. Nie jest zbyt słodkie a jeśli dodatkowo wybierzesz bardziej kwaśne owoce to ciasto będzie dość orzeźwiające. Jeśli lubisz twarogowe ciasta to koniecznie spróbuj bo warto :)

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 13.7.2021

Kategorie:

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

Ciasto kakaowe:
2 kubkimąki (kubek 250 ml)
1 kubekcukru
1 kubekmleka
3/4 kubkaoleju
1 szt.cukru waniliowego
1 szt.mały proszek do pieczenia
2 szt.jajek
2 łyżkikakao
Nadzienie twarogowe:
500 gdelikatnego twarogu
1 kubekcukru
1 kubekmleka
1 szt.cukru waniliowego
2 szt.jajek
1 szt.budyniu waniliowego
do smakuowoce

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Ciasto kakaowe:
    Zmiksuj jajka z cukrem i cukrem waniliowym. Na przemian dodawaj olej i letnie mleko. Zmieszaj razem mąkę, kakao i proszek do pieczenia i wymieszaj to z jajkami.
  2. Nadzienie:
    Jajka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym, wymieszaj z twarogiem i stopniowo dodawaj mleko z budyniem.
  3. Blaszkę 30x40 wysmaruj i posyp mąką. Wylej na blaszkę więcej niż połowę ciasta. Potem chochlą daj nadzienie twarogowe. Jest rzadkie ale takie właśnie ma być. Na nadzienie daj owoce. Mogą być odcedzone z kompotu albo świeże - ja miałam mrożone maliny. Na wierzch wylej resztę ciasta.
  4. Piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.
  5. Gdy ostygnie posyp cukrem pudrem.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj