Ciasto sypane z nadzieniem twarogowym i owocami
Lubię to ciasto. Zarówno jeśli chodzi o pracę przy pieczeniu go, jak i o smak. Nie jest zbyt słodkie a jeśli dodatkowo wybierzesz bardziej kwaśne owoce to ciasto będzie dość orzeźwiające. Jeśli lubisz twarogowe ciasta to koniecznie spróbuj bo warto :)
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
SKŁADNIKI
Ciasto kakaowe:
2 kubkimąki (kubek 250 ml)
1 kubekcukru
1 kubekmleka
3/4 kubkaoleju
1 szt.cukru waniliowego
1 szt.mały proszek do pieczenia
2 szt.jajek
2 łyżkikakao
Nadzienie twarogowe:
500 gdelikatnego twarogu
1 kubekcukru
1 kubekmleka
1 szt.cukru waniliowego
2 szt.jajek
1 szt.budyniu waniliowego
do smakuowoce
- Ciasto kakaowe:
Zmiksuj jajka z cukrem i cukrem waniliowym. Na przemian dodawaj olej i letnie mleko. Zmieszaj razem mąkę, kakao i proszek do pieczenia i wymieszaj to z jajkami. - Nadzienie:
Jajka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym, wymieszaj z twarogiem i stopniowo dodawaj mleko z budyniem. - Blaszkę 30x40 wysmaruj i posyp mąką. Wylej na blaszkę więcej niż połowę ciasta. Potem chochlą daj nadzienie twarogowe. Jest rzadkie ale takie właśnie ma być. Na nadzienie daj owoce. Mogą być odcedzone z kompotu albo świeże - ja miałam mrożone maliny. Na wierzch wylej resztę ciasta.
- Piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.
- Gdy ostygnie posyp cukrem pudrem.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Hrnkový koláč s tvarohovou náplní a ovocem.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Hrnčekový koláč s tvarohovou plnkou a ovocím.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Blechkuchen mit Quark und Obst (Tassenrezept) an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Bögrés szelet túrós töltelékkel, gyümölccsel.
KOMENTARZE DO PRZEPISU