Ciasto nutellowe z bitą śmietaną

Przepis Ciasto nutellowe z bitą śmietaną

Dodał: NajKasia, 26.3.2021

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Pycha, chętnie bym je natychmiast zjadła! Doskonałe ciasto od Reny Naty A.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 26.3.2021

Kategorie:

SKŁADNIKI

Ciasto:

6 szt.żółtek
300 gcukru
1 op.cukru waniliowego
1/8 loleju
1/8 lletniej wody
5 łyżekkakao
1 op.proszku do pieczenia
200 gmąki

Krem:

1 l33-36% śmietany kremówki
4 op.śmietanfix
12 łyżekkr. cukru
400 gkrem nugatowy lub Nutella

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Oddziel białka od żółtek i białka ubij na pianę. Cukier, żółtka i cukier waniliowy utrzyj do osiągnięcia pianki. Dodaj olej i wodę. Następnie dodaj kakao, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia a na końcu delikatnie pianę z białek.
  2. Ciasto wylej na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i przy włączonym termo-obiegu piecz około 40 minut w temperaturze 150 stopni.
  3. Krem:
    Śmietanę ubijaj 1 minutę na maksymalnych obrotach miksera. Dodaj śmietanfix oraz cukier i miksuj dalej tak długo, aż otrzymasz sztywny i gęsty krem. Krem podziel na dwie części. Jedną pozostaw białą a drugą wymieszaj z nutellą. Kremem nutellowym posmaruj ostygnięte ciasto a na niego daj biały krem.
  4. Ja robię potem jeszcze widelcem wzorki i sypię na nie startą czekoladę. Tak przygotowane ciasto daj na 5 godzin do lodówki aby się schłodziło.

Moja strona internetowa z Hanką: Pečení všeho druhu ORIGINAL

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj