Chrupiące francuskie bagietki

Przepis Chrupiące francuskie bagietki

Dodał: NajKasia, 30.3.2020

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Nareszcie znalazłam przepis na francuskie bagietki, które są ekstremalnie chrupiące. Z ciastem pracowało się doskonale, było elastyczne i wcale się nie kleiło. Z tej ilości składników wyszły mi 2 większe bagietki.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 30.3.2020

Kategorie:

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

Ciasto:

1 kubekwody
3 kubkimąki
1 opakowanie (10 g)suszonych drożdży
1 łyżeczkasoli
1 szczyptacukru
1 łyżkaoleju (oliwy z oliwek)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Do letniej wody wsyp drożdże, dodaj cukier i trochę mąki i poczekaj aż powstanie zaczyn.
  2. Dodaj olej, sól, resztę mąki i wymieszaj aż powstanie gęstsze ciasto.
  3. Pozostaw co najmniej na 1 godzinę do wyrośnięcia. Następnie zrób 2 bagietki. Pozostaw je na blaszce co najmniej na pół godziny do wyrośnięcia. Następnie zrób na każdej bagietce 3 nacięcia.
  4. Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 230 °C. Przy nagrzewaniu piekarnika możesz dać na dolny poziom rondelek z wodą, aby przy pieczeniu była w piekarniku para. W ten sposób bagietki wyjdą jeszcze bardziej chrupiące. Piecz około 25 minut.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj