Chłopskie kotlety z boczkiem i czosnkiem

Przepis Chłopskie kotlety z boczkiem i czosnkiem

Dodał: NajKasia, 13.2.2022

Kategorie: Mięso wieprzowe, Mięso, Obiad, Pora dnia

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Pomysł na niedzielny obiad. Tato poprosił abym mu dała porządny kawałek mięsa i oczywiście boczek i mnóstwo czosnku, w którym najchętniej by się kąpał. Więc na jego życzenie zrobiłam właśnie to. Spróbuj i Ty.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 13.2.2022

Kategorie: Mięso wieprzowe, Mięso, Obiad, Pora dnia

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

600 gkotletów wieprzowych
trochęoleju
do smakuboczek
5 ząbkówczosnku
około 1 łyżkamąki
około 150 mlwywaru mięsnego
sól, pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Mięso umyj, pokrój na plasterki. Posól, popieprz i na rozgrzanym oleju podpiecz z obu stron. Jednocześnie z mięsem podpiekaj boczek pokrojony w grzebień.
  2. Gotowe mięso i słoninę daj w ciepłe miejsce.
    Czosnek pokrój na plasterki i dodaj do sosu z mięsa, trochę go podsmaż.
  3. Sos z mięsa poprósz mąką, zalej letni wywarem, dobrze wymieszaj i chwilkę gotuj, jeśli trzeba dosól.
  4. Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Jeśli są gotowe, odcedź.
  5. Na patelni rozpuść masło, dodaj odcedzone ziemniaki, pietruszkę i troszkę je podsmaż.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj