NajPrzepis.pl Desery Najlepsze desery Cheesecake cheesecake w zdrowszej wersji z warstwą karmelową i polewa kakaową
cheesecake w zdrowszej wersji z warstwą karmelową i polewa kakaową
Przepis cheesecake w zdrowszej wersji z warstwą karmelową i polewa kakaową
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   24.5.2022

cheesecake w zdrowszej wersji z warstwą karmelową i polewa kakaową

Cheesecake jest jednym z moich ulubionych deserów. Tym razem mam trochę odchudzony przepis, zdrowszy, ale pod względem smaku to nadal pyszna wersja. Cheesecake ze spodem z płatków owsianych, krem twarogowy, budyń karmelowy i świetna polewa kakaowa. Pycha

30 min.
Przygotowanie
40 min.
Gotowanie
Składniki

Spód

150 g
zmiksowanych płatków owsianych
10 g
kakao
1 szt.
banan
5 łyżek
wody

Krem

500 g
delikatnego twarogu
1 szt.
jajko
30 g
białka (ja użyłam o smaku cookies, można pominąć i zastąpić słodzikiem)
20 g
miodu
1 łyżka
budyniu waniliowego w proszku

Warstwa budyniowa

200 g
karmelowego budyniu proteinowego

Polewa kakaowa

1/2 szt.
banana
20 g
kakao
1 łyżka
powideł
3 łyżki
wody
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Banan rozgnieć i wymieszaj razem wszystkie składniki na spód. Mieszankę włóż na dno okrągłej formy o średnicy 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Nakłuj widelcem i włóż do piekarnika na 170 stopni na około 5 minut.
  2. Składniki na krem wymieszaj i wlej na spód. Włóż do piekarnika rozgrzanego do temperatury 170 stopni na około 40 minut. Potem wyłącz piekarnik i w uchylonym pozostaw cheesecake do ostygnięcia.
  3. Na ostygnięty cheesecake rozsmaruj pudding.
  4. Banan rozgnieć, wymieszaj z pozostałymi składnikami na polewę i nałóż na warstwę budyniową. Ozdób i odstaw na noc do lodówki.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz