NajPrzepis.pl Świąteczne wypieki Boże Narodzenie Ciasteczka na Boże Narodzenie Waniliowe rogaliki Budyniowe rogaliki gotowe w 20 minut
Budyniowe rogaliki gotowe w 20 minut
Przepis Budyniowe rogaliki gotowe w 20 minut

Budyniowe rogaliki gotowe w 20 minut. 5 minut trwa przygotowanie a 15 minut pieczenie we wcześniej nagrzanym piekarniku.

NajKasia    ·   8.12.2021

Budyniowe rogaliki gotowe w 20 minut

Budyniowe rogaliki gotowe w 20 minut. 5 minut trwa przygotowanie a 15 minut pieczenie we wcześniej nagrzanym piekarniku.

Składniki

Będziemy potrzebować:

440 g
mąki
220 g
masła
190 g
cukru pudru
1 op.
cukru waniliowego
80 g
budyniu waniliowego
4 szt.
żółtek
4 łyżki
mleka
cukier puder do obtoczenia
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Wszystkie składniki (dodaj zwykły budyń w proszku - nie gotuj go) mikserem zmiksuj na gładką masę, z której odrywaj małe kawałki i w ręku formuj z nich rogaliki. Ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  2. Piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 15 minut. Upieczone pozostaw do ostygnięcia i obtocz w cukrze pudrze.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz