Bananowe muffiny s kakao bez cukru

Przepis Bananowe muffiny s kakao bez cukru
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Prosty i szybki przysmak dla najmłodszych. Mam 10-miesięcznego synka i z niezmiernie się ucieszyłam z tego przepisu. Są szybkie do przygotowania i świetnie nadają się na różne wycieczki albo wyjścia na plac zabaw :) Nawet jeśli w tabelkach żywienia jest, że dziecko może jeść jajko dopiero jak skończy roczek, to ja je wprowadziłam do jego diety już teraz. Oczywiście kakao też i wszystkie pozostałe składniki, które są częścią tego przepisu. Jeśli Twój maluszek jeszcze nie próbował samego jajka to polecam je upiec z jogurtem. Kakao możesz również nie dodawać, sprawdziłam to.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

90 grozpuszczonego masła
1 szt.jajko
3 szt.dojrzałych bananów
125 gmąki orkiszowej
20 gkakao
1 łyżeczkasody spożywczej

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Jajko roztrzep widelcem, dodaj dojrzałe banany i wymieszaj. Dodaj rozpuszczone masło a na koniec również mąkę wymieszaną z kakao i sodą spożywczą.
  2. Przygotowane ciasto włóż łyżką do formy na muffiny (ja ją trochę posmarowałam rozpuszczonym masłem) i piecz we wcześniej rozgrzanym piekarniku.
  3. Piecz w temperaturze 220 stopni przez 5 minut, potem zmniejsz temperaturę do 180 stopni i dopiecz przez 15 minut.
  4. Z tej ilości składników wyszło mi 12 szt. muffinów.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj