Bakłażan zapiekany z szynką i parmezanem - FITNESS przepis

Bakłażan zapiekany z szynką i parmezanem - FITNESS przepis

Dodał: NajKasia, 5.1.2021

Kategorie: Zdrowe przepisy, Fitness, Obiad, Pora dnia

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Bakłażan zapiekany z szynką i parmezanem - FITNESS przepis
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Doskonale, zdrowe i przede wszystkim proste. Poradzą sobie z tym nawet osoby, które dopiero zaczynają swoją przygodę z gotowaniem. Wegetarianie mogą przygotować to danie w wersji bez szynki.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Bakłażan zapiekany z szynką i parmezanem - FITNESS przepis

Dodał: NajKasia, 5.1.2021

Kategorie: Zdrowe przepisy, Fitness, Obiad, Pora dnia

SKŁADNIKI

Będziemy potrzebować:

1 szt.bakłażan
1 szt.pomidor
2 szt.papryka
1 szt.jajko
4 plastryszynki szwarcwaldzkiej
cebula dymka
parmezan

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Bakłażan umyj i przekrój na pół. Ostrożnie wydrąż wnętrze i pokrój je na małe kawałeczki.
  2. Paprykę, pomidory, cebulę dymkę również drobno pokrój. Dodaj jajko, wnętrze z bakłażana i wymieszaj. Wydrążonego bakłażana wyłóż szynką i wypełnij nadzieniem.
  3. Piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Bezpośrednio przed końcem posyp po wierzchu startym parmezanem i włóż z powrotem do piekarnika. Smacznego!
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj