NajPrzepis.pl Desery Babki Babka kakaowa z twarogiem
Babka kakaowa z twarogiem
Przepis Babka kakaowa z twarogiem
NajKasia    ·   29.3.2021

Babka kakaowa z twarogiem

Babkę krój dopiero, gdy całkiem ostygnie, z nadzieniem twarogowym jest idealnie wilgotna.

25 min.
Przygotowanie
40 min.
Gotowanie
Składniki

Składniki:

2 kubki
mąki
1 kubek
cukru kryształ
1/2 kubka
oleju
1 kubek
mleka
3 szt.
jajek
1 małe op.
proszku do pieczenia
2 łyżki
kakao

Nadzienie twarogowe:

250 g
twarogu
2 łyżki
cukru kryształ
1/2 opakowania
budyniu w proszku
1 szt.
jajko
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier, kakao, olej, mleko i jajka daj do miski i dobrze wymieszaj. W drugiej misce dokładnie wymieszaj twaróg, cukier, jajka i połowę opakowania budyniu w proszku.
  2. Połowę masy kakaowej daj do silikonowej formy na babkę, potem ostrożnie daj twaróg a na końcu daj drugą połowę ciemnego ciasta.
  3. Piecz w średnio nagrzanym piekarniku około 35 do 40 minut - sprawdzaj wykałaczką. Gotową babkę wyłóż na talerz.
  4. Upieczoną babkę posyp cukrem pudrem.
  5. Babkę krój dopiero, gdy całkiem ostygnie, z nadzieniem twarogowym jest idealnie wilgotna.
Komentarz do przepisu
Bela.27    ·   4.9.2021   ·   Odpowiedzieć   ·  

Chciałam się dowiedzieć jakiej pojemności są kubki np mąki czy cukru ?

Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz