Angielskie rogaliki (z boczkiem i serem)

Przepis Angielskie rogaliki (z boczkiem i serem)

Dodał: NajKasia, 16.4.2022

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Czy jak idziesz z dziećmi do dużego supermarketu to zawsze zatrzymujecie się przy pieczywie z boczkiem i serem? My tak! I dlatego postanowiłam upiec takie rogaliki w domu. Są mięciutkie i smaczne, uwielbiamy je!

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 16.4.2022

Kategorie:

SKŁADNIKI

Ciasto:

2 łyżkismalcu
250 mlletniego mleka
4 łyżkiwody
3 łyżkipuree ziemniaczanego w proszku
50 gżytniej mąki chlebowej
600 gmąki
1 łyżeczkacukru
3 łyżeczkisuszonych drożdży
2 łyżeczkisoli

Do posmarowania:

5 łyżekoleju
1 łyżkaprzyprawy do grilla

Do dokończenia:

plastry boczku
starty ser (wędzony ser, gouda)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Wszystkie składniki na ciasto daj do maszyny do chleba i włącz program "ciasto" Jeśli nie masz maszyny do chleba możesz też użyć robota kuchennego albo klasycznie wyrobić ciasto ręcznie.
  2. Wyrośnięte ciasto podziel na 16 części. Każdą część rozwałkuj na prostokąt i zwiń do kształtu rogalika.
  3. Rogaliki przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmaruj je mieszanką oleju i przypraw i połóż na nich boczek i ser. Pozostaw jeszcze na 15 minut do wyrośnięcia.
  4. Piecz w temperaturze 200 °C aż będą złociste.
  5. Rogaliki są puszyste jak chmurka, są smaczne a najlepsze są jeśli użyjesz wędzonego startego sera.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj