Najprostszy i najlepszy krem karmelowy gotowy w kilka minut

Przepis Najprostszy i najlepszy krem karmelowy gotowy w kilka minut
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Najprostszy i najlepszy krem karmelowy gotowy w kilka minut
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Przygotowanie kremu to dla każdego koszmar. Musi być puszysty, lekki, słodki i smaczny. Spróbuj przygotować ten uniwersalny krem z mleka skondensowanego i masła. Używa się go do różnych deserów i jeszcze nigdy nie zdarzyło się, aby komuś się nie udał.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Najprostszy i najlepszy krem karmelowy gotowy w kilka minut

Tego uniwersalnego kremu możesz użyć do nadziewania rurek z kremem, nadaje się również do miodowników jak i do zwykłych ciast...

Do przygotowania kremu będziemy potrzebować tylko 2 składników:

⇒ 1 puszka mleka skondensowanego (zkaramelizowane)

⇒ 300 g masła

, krok 1


 Procedura:

  1. Jeśli kupiłaś zwykłe mleko skondensowane, musisz je najpierw ugotować. Do garnka wlej wodę i włóż całą puszkę mleka tak, aby była zanurzona w wodzie. Gotuj ją przez 3 godziny (od czasu do czasu skontroluj, dodaj wody i obróć puszkę). Po ugotowaniu pozostaw mleko skondensowane do całkowitego ostygnięcia. W sklepach można też kupić karmelowe mleko skondensowane, którego nie trzeba gotować.
  2. Masło pozostaw w pokojowej temperaturze (jeśli zapomniałaś i miałaś masło w lodówce to pomóż sobie kuchenką mikrofalową) aż będzie miękkie i mikserem ubij je na gładko. Miksuj na niskich obrotach i stopniowo dodawaj łyżka po łyżce mleko skondensowane. Przy szybkim miksowaniu może się zdarzyć że masło z mlekiem skondensowanym się zważy i w kremie będą grudki.
  3. Ubity krem odstaw do lodówki na 30 minut a potem możesz nadziewać.

Źródło: Zhenskiy-sait

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj