Już nie sprawia Ci radości przygotowywanie klasycznego nadzienia, którego używasz do zdobienia muffinek albo do nadziewania ciast, rurek z kremem, tortów albo innych słodkich przysmaków? Zainspiruj się 7 najlepszymi kremami, których możesz użyć do dowolnych słodkich przysmaków.
Już nie sprawia Ci radości przygotowywanie klasycznego nadzienia, którego używasz do zdobienia muffinek albo do nadziewania ciast, rurek z kremem, tortów albo innych słodkich przysmaków? Zainspiruj się 7 najlepszymi kremami, których możesz użyć do dowolnych słodkich przysmaków.
Podstawowy krem maślany
Będziemy potrzebować: 1,5 kubka cukru pudru, 100 g masła, 2 łyżki śmietany 12%, 1/2 łyżeczki esencji waniliowej
Masło utrzyj z cukrem pudrem na piankę, dodaj esencję waniliową a na koniec wymieszaj ze śmietaną 12%. Krem daj do rękawa cukierniczego i możesz ozdabiać muffiny, powierzchnię tortu lub innych ciast. Tego podstawowego kremu maślanego nie używa się jako nadzienia ale raczej do zdobienia.
Krem pomarańczowy
Będziemy potrzebować: 200 g masła, 6 łyżek mleka skondensowanego, 2 łyżki cukru pudru, 2 łyżki soku ze świeżych pomarańczy lub soku pomarańczowego, 1/2 łyżeczki esencji waniliowej
Masło utrzyj z cukrem pudrem do osiągnięcia pianki, stopniowo miksuj mleko skondensowane a potem odstaw krem na godzinę do lodówki. Po godzinie dodaj sok ze świeżych pomarańczy lub sok pomarańczowy i wanilię.
Krem kakaowy
Będziemy potrzebować: 4 łyżki śmietany 12%, 3 łyżki kakao, 3 łyżki cukru pudru, 200 g masła
Śmietanę utrzyj z cukrem pudrem i kakao. Masło zmiksuj mikserem do osiągnięcia pianki i stopniowo łyżka po łyżce dodawaj śmietanę. Krem odstaw na godzinę do lodówki i użyj do zdobienia.
Krem śmietankowy
Będziemy potrzebować: 240 g mascarpone, 40 g masła, 100 g cukru pudru, esencja waniliowa do smaku
Mascarpone utrzyj z cukrem pudrem i esencją waniliową i stopniowo dodawaj masło, które musi mieć temperaturę pokojową. Kremem nadziewaj różne ciasta lub torty.
Krem twarogowy (musi się piec razem z ciastem)
Będziemy potrzebować: 250 g twarogu, 70 g cukru pudru, 1 szt. jajko, 1 łyżeczka esencji waniliowej
Twaróg utrzyj z cukrem pudrem, jajkiem i esencją waniliową na jednolitą masę. Przy tym rodzaju nadzienia nie możesz zapominać że krem twarogowy musi się piec razem z ciastem, ponieważ jest w nim surowe jajko.
Krem twarogowy (bez pieczenia)
Będziemy potrzebować: 140 g twarogu, 100 g masła, cukier puder do smaku, 50 g marmolady jakiej chcesz
Masło razem z cukrem pudrem i marmoladą utrzyj do osiągnięcia pianki, stopniowo łyżka po łyżce dodawaj twaróg i wymieszaj aż powstanie gładki krem, który odstaw do lodówki. Po schłodzeniu używaj go do nadziewania różnych ciast.
Krem cynamonowy
Będziemy potrzebować: 175 g serka Philadelphia, 100 g masła, 100 g cukru pudru, 1/2 łyżeczki esencji waniliowej, 1 łyżeczka cynamonu
Masło utrzyj z cukrem pudrem i esencją waniliową do osiągnięcia pianki, dodaj cynamon i łyżka po łyżce serek Philadelphia. Wymieszany krem odstaw na godzinę do lodówki a następnie możesz z nim pracować.
Źródło: Vk
Krótkie video degustacje, którym się nie oprzesz
Wybieraj spośród najlepszych przepisów w jednym miejscu
Najlepsze przepisy video od nas, z którymi będziesz w stanie przygotować jedzenie łatwo i szybko.
Codziennie pomysły na smaczne jedzenie dla całej rodziny