NajPrzepis.pl Desery Kołacze Najlepsze ciasto raffaello, które jest najdelikatniejsze i puszyste. U nas w domu dostało maksymalną liczbę punktów
Najlepsze ciasto raffaello, które jest najdelikatniejsze i puszyste. U nas w domu dostało maksymalną liczbę punktów
Przepis Najlepsze ciasto raffaello, które jest najdelikatniejsze i puszyste. U nas w domu dostało maksymalną liczbę punktów
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   27.7.2023

Najlepsze ciasto raffaello, które jest najdelikatniejsze i puszyste. U nas w domu dostało maksymalną liczbę punktów

Lepszego ciasta u nas w domu jeszcze nie jedliśmy. Ciasto było genialne i po prostu elastyczne i puszyste. U nas w domu smakowało każdemu i zniknęło z blaszki w ciągu kilku minut. To ciasto raffaello to prawdziwy raj dla smakoszy. Łączy ono delikatność wiórków kokosowych, które doskonale łączą się z różnymi rodzajami świeżych owoców, tworząc harmonijną i delikatnie egzotyczną symfonię smaków. Jedwabistą strukturę ciasta uzupełnia następnie delikatna słodkość typowa dla raffaello, co jeszcze bardziej wzmacnia całe doznanie.

20 min.
Przygotowanie
25 min.
Gotowanie
Składniki
1 kubek = 250 ml
2 kubki
mąki
1 kubek
cukru
1 op.
proszku do pieczenia
2 szt.
jajek
1 kubek
mleka
1/2 kubka
oleju

Do posypania:

1/2 kubka
cukru pudru
1 kubek
wiórków kokosowych

Do polania:

250 ml
śmietany kremówki
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Jajka ubij z cukrem na sztywną pianę, stopniowo dodawaj mleko, olej, mąkę z proszkiem do pieczenia.
  2. Przygotowane ciasto wylej na blaszkę, którą wcześniej posmaruj masłem i posyp mąką. 
  3. Jeszcze surowe ciasto posyp wiórkami kokosowymi wymieszanymi z cukrem pudrem. 
  4. Na tak posypanym cieście ułóż owoce według własnych preferencji smakowych. Ja dałam maliny, jagody i porzeczki. 
  5. Piecz we wcześniej rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. Skontroluj wykałaczką, czy jest upieczone. Jeśli będzie sucha, to ciasto gotowe. 
  6. Od razu po wyjęciu z piekarnika polej ciasto śmietaną kremówką. Pozostaw do ostygnięcia.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz