NajPrzepis.pl Pora dnia Obiad Fałszywe gołąbki - cukiniowe rolki nadziewane mięsem mielonym
Fałszywe gołąbki - cukiniowe rolki nadziewane mięsem mielonym
Przepis Fałszywe gołąbki - cukiniowe rolki nadziewane mięsem mielonym
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   21.7.2023

Fałszywe gołąbki - cukiniowe rolki nadziewane mięsem mielonym

Sezon na cukinię w pełni. Przygotuj zapiekane fałszywe gołąbki czyli fałszywą nadziewaną kapustę. Mięso mielone zawiń w plastry cukinie ale bez ryżu jak się zwykle daje do gołąbków. Ryż zastąpiłam starszym pieczywem.

25 min.
Przygotowanie
30 min.
Gotowanie
Składniki
plastry
cukini
200 g
mielone mięso wieprzowe
do smaku
sól
do smaku
pieprz czarny
do smaku
czerwona mielona papryka
1 szt.
cebula
1 szt. (starsza)
bułka
3 szt. (mniejsze)
jajka
1 łyżeczka
majeranku
do posmarowania
olej
do posypania
twardy ser
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Przygotuj naczynie żaroodporne, które posmaruj olejem. 
  2. Cukinię za pomocą obieraczki pokrój wzdłuż na plastry. 
  3. W misce wymieszaj mięso mielone, dopraw je solą, przyprawami, papryką, dodaj pokrojoną na drobne kawałeczki cebulę, pokrojoną w kostkę bułkę i dodaj jajka. Mięso dokładnie wymieszaj i formuj małe kuleczki, które zawijaj w plastry cukinii. 
  4. Układaj je w naczyniu żaroodpornym i piecz w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Bezpośrednio przed końcem wierzch posyp startym serem. 
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz