Zupa grzybowa - jedna z naszych ulubionych

Przepis Zupa grzybowa - jedna z naszych ulubionych

Dodał: NajKasia, 2.6.2021

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Zupa grzybowa - jedna z naszych ulubionych
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Najlepsza zupa, która na pewno wszystkim będzie smakować. Z ziemniakami, grzybami, koperkiem i z bardzo intensywnym śmietankowym smakiem. Jeśli robię tę zupę, to drugiego dania już nie potrzebuję. Lepiej ugotować podwójną porcję zupy. Bardzo ją lubimy. Tylko z chrupiącym, świeżym chlebem.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Zupa grzybowa - jedna z naszych ulubionych

Dodał: NajKasia, 2.6.2021

Kategorie:

SKŁADNIKI

2 garścisuszonych grzybów
5 szt.ziemniaków
pęczekświeżego kopru
3 szt.listek laurowy
5 ziarenekziela angielskiego
2 łyżkioctu
1 łyżkacukru
do smakusól, pieprz
1000 mlwywaru warzywnego
250 mlśmietany kremówki
4 szt.jajek
3 łyżkimasła + 2 łyżki oleju
2 łyżki(czubate) mąki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Grzyby namocz w zimnej wodzie (co najmniej na godzinę, najlepiej na noc)
  2. W garnku roztop masło z olejem, dodaj mąkę i zrób jasną zasmażkę. Zalej wywarem warzywnym, dodaj wodę z grzybów, pokrojone w większą kostkę ziemniaki, drobno pokrojone grzyby, listek laurowy i ziele angielskie, posól, popieprz i gotuj aż będzie miękkie.
  3. Do śmietany daj 3 łyżki gorącej zupy i wymieszaj.
  4. Nalej do garnka, dopraw octem i cukrem, ewentualnie posól.
  5. Dodaj posiekany koper a na talerz daj jajka ugotowane na twardo.

Mój blog: Vaření s Tomem

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj