Ziemniaki zapiekane z boczkiem, serem i pieczarkami
Bardzo smaczne, szybkie i łatwe! Spróbuj przygotować Spróbuj przygotować pyszny dodatek lub smaczne danie główne. Smacznego!
ZDJĘCIE OD CIEBIE
SKŁADNIKI
Będziemy potrzebować:
większe ziemniaki
boczek
twardy ser
świeże pieczarki
przyprawy do smaku
olej
czosnek
- Ziemniaki umyj, obierz i ostrym nożem natnij na kształt jeżyka.
- Do każdego nacięcia włóż plaster boczku na zmianę z serem i pokrojonymi w plastry pieczarkami.
- Polej olejem, popieprz do smaku i zawiń w folię aluminiową.
- Do każdego ziemniaka dodaj ząbek czosnku. Piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni.
- Czas pieczenia zależy od wielkości ziemniaków. Smacznego!
Źródło: Vk
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Brambory zapečené se slaninou, sýrem a žampiony.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Zemiaky zapečené so slaninou, syrom a šampiňónmi.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Kartoffeln mit Speck, Käse und Champignons überbacken an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Szalonnával, sajttal és gombával tűzdelt burgonya.
KOMENTARZE DO PRZEPISU