Ziemniaki zapiekane z boczkiem, serem i pieczarkami

Przepis Ziemniaki zapiekane z boczkiem, serem i pieczarkami

Dodał: NajKasia, 22.1.2022

Kategorie: Obiad, Pora dnia

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Bardzo smaczne, szybkie i łatwe! Spróbuj przygotować Spróbuj przygotować pyszny dodatek lub smaczne danie główne. Smacznego!

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 22.1.2022

Kategorie: Obiad, Pora dnia

SKŁADNIKI

Będziemy potrzebować:

większe ziemniaki
boczek
twardy ser
świeże pieczarki
przyprawy do smaku
olej
czosnek

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Ziemniaki umyj, obierz i ostrym nożem natnij na kształt jeżyka.
  2. Do każdego nacięcia włóż plaster boczku na zmianę z serem i pokrojonymi w plastry pieczarkami.
  3. Polej olejem, popieprz do smaku i zawiń w folię aluminiową.
  4. Do każdego ziemniaka dodaj ząbek czosnku. Piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni.
  5. Czas pieczenia zależy od wielkości ziemniaków. Smacznego!

Źródło: Vk

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj