Ziemniaki z czosnkiem, śmietaną i serem

Przepis Ziemniaki z czosnkiem, śmietaną i serem

Dodał: NajKasia, 8.3.2021

Kategorie: Obiad, Pora dnia

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Ziemniaki z czosnkiem i kwaśną śmietaną posypane po wierzchu parmezanem. Odpowiednie jako dodatek do dania głównego lub przekąska na wieczór. Ja zrobiłam je na imprezę. Pod względem smaku były świetne a na imprezie zrobiły furorę :) Gorąco polecam :)

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 8.3.2021

Kategorie: Obiad, Pora dnia

SKŁADNIKI

Będziemy potrzebować:

5 szt.ziemniaków
100 gmasła
5 łyżektartego parmezanu
1 łyżkakwaśnej śmietany
3 ząbkiczosnku
3 łyżkiposiekanej natki pietruszki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Ziemniaki umyj i pokrój w plasterki. Połóż je na patelni i zalej wodą. Gotuj aż będą miękkie.
  2. Przygotuj pastę czosnkową. Czosnek zetrzyj z miękkim masłem, dopraw solą i pieprzem. Dodaj starty parmezan i posiekaną natkę pietruszki. Na końcu dodaj kwaśną śmietanę aby złagodzić smak.
  3. Ugotowane ziemniaki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj je przygotowaną pastą czosnkową.
  4. Piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 220 stopni przez około 10 - 15 minut. Smacznego!
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj