NajPrzepis.pl Pora dnia Obiad Ziemniaki z czosnkiem, śmietaną i serem
Ziemniaki z czosnkiem, śmietaną i serem
Przepis Ziemniaki z czosnkiem, śmietaną i serem
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Ziemniaki z czosnkiem i kwaśną śmietaną posypane po wierzchu parmezanem. Odpowiednie jako dodatek do dania głównego lub przekąska na wieczór. Ja zrobiłam je na imprezę. Pod względem smaku były świetne a na imprezie zrobiły furorę :) Gorąco polecam :)

NajKasia    ·   8.3.2021

Ziemniaki z czosnkiem, śmietaną i serem

Ziemniaki z czosnkiem i kwaśną śmietaną posypane po wierzchu parmezanem. Odpowiednie jako dodatek do dania głównego lub przekąska na wieczór. Ja zrobiłam je na imprezę. Pod względem smaku były świetne a na imprezie zrobiły furorę :) Gorąco polecam :)

Składniki

Będziemy potrzebować:

5 szt.
ziemniaków
100 g
masła
5 łyżek
tartego parmezanu
1 łyżka
kwaśnej śmietany
3 ząbki
czosnku
3 łyżki
posiekanej natki pietruszki
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Ziemniaki umyj i pokrój w plasterki. Połóż je na patelni i zalej wodą. Gotuj aż będą miękkie.
  2. Przygotuj pastę czosnkową. Czosnek zetrzyj z miękkim masłem, dopraw solą i pieprzem. Dodaj starty parmezan i posiekaną natkę pietruszki. Na końcu dodaj kwaśną śmietanę aby złagodzić smak.
  3. Ugotowane ziemniaki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj je przygotowaną pastą czosnkową.
  4. Piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 220 stopni przez około 10 - 15 minut. Smacznego!
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz