Ziemniaczane paluszki nadziewane serem

Przepis Ziemniaczane paluszki nadziewane serem
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Puree ziemniaczane można wykorzystać na kilka sposobów. A do tego najlepsze jest jak postoi dzień lub dwa, więc jeśli zostanie Ci trochę z wczorajszego obiadu to pod żadnym pozorem nie wyrzucaj. Na pewno polubisz ziemniaczane paluszki. Można je nadziewać różnymi składnikami, najlepsze jednak są z twardym serem, który po usmażeniu się topi i daje paluszkom świetny smak.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

5 szt.gotowanych ziemniaków
2 szt.jajka
100 gbułki tartej
100 gtwardego sera
oleju do smażenia
sól, pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Ziemniaki klasycznie ugotuj, zgnieć na puree, posól i popieprz, porządnie wymieszaj.
    Porządnie wymieszaj.
  2. Mokrymi rękoma uformuj z puree ziemniaczanego placki, do środka włóż pasek twardego sera i zakryj go puree ziemn
  3. iaczanym. W ten sposób otrzymasz paluszek, który obtocz w roztrzepanym jajku i w bułce tartej.
  4. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron aż będą złociste.
  5. Po usmażeniu paluszki połóż na papierowej serwetce, aby odsączyć nadmiar oleju i możesz je serwować.
  6. Podawaj ze śmietaną, z sosem tatarskim albo z sosem tzatziki.

Źródło: Ok

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj