Ziarna kawy w czekoladzie bez pieczenia

Przepis Ziarna kawy w czekoladzie bez pieczenia
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Dla miłośników kawy. Świetnie wyglądają a smakują jeszcze lepiej.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

Będziemy potrzebować:

250 gcukru pudru
75 mlwody
125 gmasła
100 gmielonych orzechów włoskich
100 gmielonych herbatników
80 gczekolady
1 - 2 łyżeczkimielonej kawy

Glazura

100 gczekolady
3 łyżkioleju

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. W wodzie rozpuść cukier - gotuj na ogniu około 3 - 4 minuty. Do wody z cukrem dodaj masło i stale mieszając rozpuść je.
  2. Następnie dodaj mielone orzechy i rozgniecione herbatniki. Dodaj czekoladę i kawę. Wymieszaj wszystko razem.
  3. Gdy mieszanka już trochę ostygnie, uformuj z niej małe kuleczki i przez środek kulki za pomocą patyczka zrób kreseczkę - podobnie do ziarnka kawy.
  4. Przygotuj polewę. Nad parą rozpuść czekoladę i odstaw. Stale mieszając dodaj olej i połącz składniki.
  5. Ziarna kawy polej czekoladą i pozostaw aby zastygła.
  6. Włóż do papilotek. Smacznego!
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj