Zapomnij o kanapkach! Ten imprezowy chleb oczaruje wszystkich gości

Przepis Zapomnij o kanapkach! Ten imprezowy chleb oczaruje wszystkich gości
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Przyjęcie idealne nie obejdzie się bez wyjątkowego poczęstunku. Nie trać więc czasu na robienie kanapek - przygotuj smaczny nadziewany chleb, który jest o niebo lepszy!

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

okrągły chleb
salami
ser topiony
cebula
musztarda
papryczka chilli
salami lub szynka
pomidor
ser
keczup
kapusta pekińska

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Przygotuj wszystkie składniki potrzebne do zrobienia faszerowanego chleba.
  2. Z chleba odetnij górną część, a ze środka wyjmij miąższ i odłóż na bok.
  3. Na dnie chleba układaj kolejno: plasterki salami, ser topiony, pokrojoną w prążki cebulę, połowę wyciągniętego ze środka chleba miąższu, następnie rozłóż równomiernie musztardę, pokrojone na małe kawałki chili, plastry słoniny lub wędzonej szynki, drugą część chleba, musztardę, pokrojone w plastry pomidory, twardy ser, boczek lub wędzoną szynkę, warstwę keczupu, kapustę pekińską i szynkę. Całość dopełnij serem topionym, keczupem, i musztardą.
  4. Całość przykryj pokrywką z chleba i zawiń w folię aluminiową.
  5. Możesz zapiec chleb w piekarniku, aby jego skórka stała się bardziej chrupiąca, a ser ładnie się rozpuścił. Piecz w temperaturze 150 stopni przez około pół godziny. Chociaż nawet bez pieczenia jest smaczny.
  6. Krój w trójkąty i podawaj.

 

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj