NajPrzepis.pl Pora dnia Obiad Zacierka z kapustą i wędzonką
Zacierka z kapustą i wędzonką
Przepis Zacierka z kapustą i wędzonką
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   23.3.2021

Zacierka z kapustą i wędzonką

Zacierka z wodą gazowaną. Do-sko-na-łe!!!

20 min.
Przygotowanie
3 min.
Gotowanie
Składniki
3 szt.
jajek
1/2 l
mleka
łyżeczka
soli
10 ml
wody gazowanej
mąka
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Jajka z mlekiem, wodą i solą roztrzep i stopniowo dosypuj mąkę aż otrzymasz średnio gęste ciasto.
  2. Następnie przez durszlak wciskaj ciasto do wrzącej osolonej wody, gotuj 2-3 minuty.
  3. Gotowe wymieszaj z podpieczoną cebulką, wędzonką i przyrządzoną na ciepło kapustą kiszoną.

Źródło: ღ Vaření a pečení s radostí ღ

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz