NajPrzepis.pl Pasty do smarowania Pasta czosnkowa Wystarczy cukinia, czosnek i serek topiony aby zrobić świetną pastę
Wystarczy cukinia, czosnek i serek topiony aby zrobić świetną pastę
Przepis Wystarczy cukinia, czosnek i serek topiony aby zrobić świetną pastę
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   2.9.2022

Wystarczy cukinia, czosnek i serek topiony aby zrobić świetną pastę

Cukinia stale jeszcze rośnie w naszych ogrodach więc dlaczego by nie zrobić z niej świetnej pasty do smarowania pieczywa. Świetny wybór czym można poczęstować gości. Cukinia, serek topiony, czosnek i zeszklona cebulka. Wystarczy tylko doprawić solą i pieprzem i wymieszać. Niektórzy dodają jeszcze starty żółty ser, ale ja tym razem z niego zrezygnowałam.

15 min.
Przygotowanie
15 min.
Gotowanie
Składniki
350 g
cukinii
150 g
serka topionego
trochę
oleju
1 szt.
cebula
3 ząbki
czosnku
do smaku
sól
do smaku
pieprz
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Na odrobinie oleju zeszklij drobno pokrojoną cebulę, dodaj wyciśnięty czosnek i chwilkę go podsmażaj.
  2. Potem dodaj startą na tarce cukinię, z której nie usuwaj wody, którą puściła.
  3. Podsmażaj a na koniec dodaj serek topiony, sól i pieprz. Pozostaw aby się chwilę gotowało, by masa dobrze się połączyła a potem odstaw z ognia.
  4. Pozostaw do ostygnięcia i podawaj.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz