NajPrzepis.pl Desery Rolady Słodkie rolady Wystarczą Ci tylko 3 składniki by zrobić doskonałą roladę z ciasta francuskiego
Wystarczą Ci tylko 3 składniki by zrobić doskonałą roladę z ciasta francuskiego
Przepis Wystarczą Ci tylko 3 składniki by zrobić doskonałą roladę z ciasta francuskiego
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   12.2.2022

Wystarczą Ci tylko 3 składniki by zrobić doskonałą roladę z ciasta francuskiego

Nietypowa rolada z ciasta francuskiego, którą zwija się dopiero po upieczeniu. Krem z mleka skondensowanego (ja robiłam krem ze zwykłego a nie z karmelowego). Oczywiście można użyć też tego karmelowego, ale wtedy rolada będzie miała inny kolor. Spróbuj.

25 min.
Przygotowanie
15 min.
Gotowanie
Składniki
2 op.
ciasta francuskiego
200 g
masła
1 puszka
słodzonego mleka skondensowanego
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Ciasto francuskie miałam już rozwałkowane, użyłam dwa opakowania. Przed pieczeniem pokrój na paski radełkiem. Piecz we wcześniej nagrzanym piekarnikiem w temperaturze 200 stopni przez około 25 minut. Po upieczeniu pozostaw do ostygnięcia.
  2. Masło zmiksuj do osiągnięcia pianki, stopniowo dodawaj słodzone mleko skondensowane i mikserem miksuj dopóki nie osiągniesz gładkiego kremu.
  3. Na stół rozłóż folię spożywczą, posmaruj ją trochę kremem, ułóż paski ciasta francuskiego, znów posmaruj kremem, nałóż drugi rząd upieczonego ciasta i znów posmaruj kremem. Za pomocą folii zroluj i porządnie dociśnij. Daj do lodówki aby stężało.
  4. Ciasto, które się podniosło rozerwij w rękach i posyp nim wierzch rolady. Krój ostrym nożem i podawaj.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz