Wystarczą Ci tylko 3 składniki by zrobić doskonałą roladę z ciasta francuskiego

Przepis Wystarczą Ci tylko 3 składniki by zrobić doskonałą roladę z ciasta francuskiego

Dodał: NajKasia, 12.2.2022

Kategorie: Kołacze, Desery, Słodkie rolady, Rolady

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Nietypowa rolada z ciasta francuskiego, którą zwija się dopiero po upieczeniu. Krem z mleka skondensowanego (ja robiłam krem ze zwykłego a nie z karmelowego). Oczywiście można użyć też tego karmelowego, ale wtedy rolada będzie miała inny kolor. Spróbuj.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 12.2.2022

Kategorie: Kołacze, Desery, Słodkie rolady, Rolady

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

2 op.ciasta francuskiego
200 gmasła
1 puszkasłodzonego mleka skondensowanego

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Ciasto francuskie miałam już rozwałkowane, użyłam dwa opakowania. Przed pieczeniem pokrój na paski radełkiem. Piecz we wcześniej nagrzanym piekarnikiem w temperaturze 200 stopni przez około 25 minut. Po upieczeniu pozostaw do ostygnięcia.
  2. Masło zmiksuj do osiągnięcia pianki, stopniowo dodawaj słodzone mleko skondensowane i mikserem miksuj dopóki nie osiągniesz gładkiego kremu.
  3. Na stół rozłóż folię spożywczą, posmaruj ją trochę kremem, ułóż paski ciasta francuskiego, znów posmaruj kremem, nałóż drugi rząd upieczonego ciasta i znów posmaruj kremem. Za pomocą folii zroluj i porządnie dociśnij. Daj do lodówki aby stężało.
  4. Ciasto, które się podniosło rozerwij w rękach i posyp nim wierzch rolady. Krój ostrym nożem i podawaj.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj