NajPrzepis.pl Pasty do smarowania Pasta czosnkowa Wyśmienita pasta serowa z czosnkiem
Wyśmienita pasta serowa z czosnkiem
Przepis Wyśmienita pasta serowa z czosnkiem
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Przepis na tę pastę znalazłam gdzieś w internecie i chętnie się nim z Wami podzielę. To naprawdę najlepsza pasta serowa, jaką kiedykolwiek jadłam! Jest gotowa w krótkim czasie i w połączeniu z dobrym pieczywem, na które przepis zamieszczę jeszcze przed końcem tego tygodnia - gwarantuję, że będziecie oblizywać sobie palce! :) Pasta jest najlepsza wykonaniu z majonezem, ale jeżeli wolicie lżejszą wersję, równie dobrze będzie smakować z jogurtem lub kwaśną śmietaną. Jedynie ser - to on jest tu niezastąpiony - z innym rodzajem sera niż w przepisie pasta nie będzie już taka sama.

NajKasia    ·   14.1.2021

Wyśmienita pasta serowa z czosnkiem

Przepis na tę pastę znalazłam gdzieś w internecie i chętnie się nim z Wami podzielę. To naprawdę najlepsza pasta serowa, jaką kiedykolwiek jadłam! Jest gotowa w krótkim czasie i w połączeniu z dobrym pieczywem, na które przepis zamieszczę jeszcze przed końcem tego tygodnia - gwarantuję, że będziecie oblizywać sobie palce! :) Pasta jest najlepsza wykonaniu z majonezem, ale jeżeli wolicie lżejszą wersję, równie dobrze będzie smakować z jogurtem lub kwaśną śmietaną. Jedynie ser - to on jest tu niezastąpiony - z innym rodzajem sera niż w przepisie pasta nie będzie już taka sama.

Składniki

Pasta:

1 opakowanie (ok.140 g)
serek topiony typu Emmentaler (z min. 10% Emmentalera)
3-4 ząbki
czosnek
200 g
majonez (w lżejszej wersji: kwaśna śmietana lub jogurt)
0,5 łyżeczki
sól
3 szczypty
mielony pieprz
Sposób przepisu
Drukuj
  1.  Serek topiony wyłóż do naczynia. W przypadku gęstszej konsystencji (w zależności od marki) możesz go rozdrobnić widelcem.
  2. Dodaj sól i pieprz, następnie zmiażdżony czosnek i majonez, lekko wymieszaj i odstaw do lodówki.
  3. Wychodzi prosta i smaczna pasta do smarowania. Ze świeżym pieczywem z chrupiącą skórką jest palce lizać. Smacznego!

 

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz