Wyśmienita pasta serowa z czosnkiem

Przepis Wyśmienita pasta serowa z czosnkiem
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Przepis na tę pastę znalazłam gdzieś w internecie i chętnie się nim z Wami podzielę. To naprawdę najlepsza pasta serowa, jaką kiedykolwiek jadłam! Jest gotowa w krótkim czasie i w połączeniu z dobrym pieczywem, na które przepis zamieszczę jeszcze przed końcem tego tygodnia - gwarantuję, że będziecie oblizywać sobie palce! :) Pasta jest najlepsza wykonaniu z majonezem, ale jeżeli wolicie lżejszą wersję, równie dobrze będzie smakować z jogurtem lub kwaśną śmietaną. Jedynie ser - to on jest tu niezastąpiony - z innym rodzajem sera niż w przepisie pasta nie będzie już taka sama.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

Pasta:

1 opakowanie (ok.140 g)serek topiony typu Emmentaler (z min. 10% Emmentalera)
3-4 ząbkiczosnek
200 gmajonez (w lżejszej wersji: kwaśna śmietana lub jogurt)
0,5 łyżeczkisól
3 szczyptymielony pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1.  Serek topiony wyłóż do naczynia. W przypadku gęstszej konsystencji (w zależności od marki) możesz go rozdrobnić widelcem.
  2. Dodaj sól i pieprz, następnie zmiażdżony czosnek i majonez, lekko wymieszaj i odstaw do lodówki.
  3. Wychodzi prosta i smaczna pasta do smarowania. Ze świeżym pieczywem z chrupiącą skórką jest palce lizać. Smacznego!

 

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj