NajPrzepis.pl Mięso Mięso wołowe Wołowina, sos ze Znojma i knedliki
Wołowina, sos ze Znojma i knedliki
Przepis Wołowina, sos ze Znojma i knedliki
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Klasyka w kuchni. Mięso wołowe, smaczny sos ze Znojma a do tego domowe knedliki. Smacznego!

NajKasia    ·   19.1.2022

Wołowina, sos ze Znojma i knedliki

Klasyka w kuchni. Mięso wołowe, smaczny sos ze Znojma a do tego domowe knedliki. Smacznego!

Składniki

Będziemy potrzebować:

6 szt.
plastrów wołowiny
2 szt.
cebuli
1 łyżka
musztardy dijon
mąka
sól i pieprz
zalewa z ogórków
ogórki
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Na oleju podsmaż cebule aż będzie prawie brązowa. Następnie dodaj plastry mięsa, wcześniej posolone i popieprzone.
  2. Krótko podsmaż i podlej wodą. Duś aż będzie miękkie. Gdy mięso jest miękkie wyjmij je, dodaj musztardę i zagęść sos mąką.
  3. Dodaj kilka pokrojonych ogórków i dopraw solą, pieprzem i odrobiną zalewy. Pogotuj i wyłącz.
  4. Na talerzu sos podawaj z knedlikami, mięsem a na sos zetrzyj na tarce jeszcze jednego ogórka.

Źródło: Vaření a pečení s láskou

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz