Wilgotne sypane ciasto
Całkowicie łatwe ciasto, które da radę zrobić dosłownie każdy. Jest świetne zarówno z innymi owocami jak i z morelami. Teraz jest sezon na czereśnie więc polecam zrobić je właśnie z nimi :) Jeden kubek = 100 ml.
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
SKŁADNIKI
1 kubek = 100 ml
Spód:
2,5 kubkamąki (250 ml)
1 kubekcukru
1 kubekzsiadłego mleka
2 szt.jajek
1/2 kubkaoleju
1 małe op.proszku do pieczenia
owoce ja miała morele (mogą być wiśnie, maliny, śliwki....)
Kruszonka:
100 gmąki
90 gzimnego masła
90 gcukru
- Jajka zmiksuj z cukrem, dodaj zsiadłe mleko, olej, mąkę, proszek do pieczenia. Wymieszaj i daj na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą.
- Na wierzchu ciasta ułóż owoce.
- Posyp kruszonką i piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Šťavnatý hrnkový koláček.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Šťavnatý hrnčekový koláčik.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Saftiger Streuselkuchen vom Blech an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Szaftos bögrés sütemény.
KOMENTARZE DO PRZEPISU