NajPrzepis.pl Desery Najlepsze desery Tiramisu Wilgotne RAFAELLO tiramisu gotowe w 10 minut
Wilgotne RAFAELLO tiramisu gotowe w 10 minut
Przepis Wilgotne RAFAELLO tiramisu gotowe w 10 minut
NajKasia    ·   31.3.2021

Wilgotne RAFAELLO tiramisu gotowe w 10 minut

Chcesz przepis na deser, który przygotujesz w 10 minut? Coś wilgotnego, kremowego i bez pieczenia? Wypróbuj doskonałe Rafaello tiramisu. Dawałam tam biszkopty, krem, biszkopty i znowu krem (cały proces przygotowania jest pokazany na zdjęciach).

10 min.
Przygotowanie
Składniki

Będziemy potrzebować:

400 g
długich biszkoptów
250 ml
mleka kokosowego
4 łyżki
rumu
4 szt.
żółtek
120 g
cukru
500 g
mascarpone
100 g
wiórków kokosowych
migdały w płatkach i wiórki kokosowe do ozdoby
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Mleko kokosowe wymieszaj z rumem. Długie biszkopty namocz w mleku kokosowym z rumem i ułóż je w głębszym naczyniu.
  2. Żółtka utrzyj z cukrem do osiągnięcia pianki w kąpieli wodnej. Gęstą masę odstaw do ostygnięcia. Lekko ostygniętą masę zmiksuj mikserem z mascarpone a na koniec dodaj wiórki kokosowe. Układaj na przemian warstwami na biszkoptach i ładnie wygładzaj.
  3. Wierzch posyp wiórkami kokosowymi i płatkami migdałów i odłóż do lodówki aby stężało. Smacznego!
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz