Wilgotne ciasto z doskonałym czekoladowym kremem

Przepis Wilgotne ciasto z doskonałym czekoladowym kremem

Dodał: NajKasia, 1.6.2021

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Jeśli lubisz ciasta o smaku kawy, to koniecznie spróbuj tego prostego ciasta z doskonałym kremem.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 1.6.2021

Kategorie:

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

Ciasto:

150 gmasła
150 gcukru
4 szt.jajek
30 gkakao
200 gmąki
250 mlmleka
1 op.proszku do pieczenia

Krem:

200 mlśmietany kremówki
200 gmlecznej czekolady
2 łyżeczkikawy rozpuszczalnej

Do polania:

150 mlgotowanej czarnej kawy

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Najpierw przygotuj krem. Śmietanę ogrzej, odstaw i dodaj połamaną na kawałki czekoladę, którą rozpuść mieszając. Dodaj kawę i również ją rozpuść mieszając. Włóż do lodówki i pozostaw na 3-4 godziny (możesz nawet zostawić na całą noc).
  2. Masło w temperaturze pokojowej zmiksuj mikserem razem z cukrem do osiągnięcia pianki, dodaj jedno za drugim jajka i za każdym razem dokładnie miksuj. Potem stopniowo dodaj też pozostałe składniki.
  3. Ciasto daj na blaszkę o wymiarach 20 x 30 cm. Dno blaszki posmaruj tłuszczem. Piecz w temperaturze 180 stopni mniej więcej przez pół godziny. Upieczone ciasto polej gotowaną czarną kawą.
  4. Krem wyjmij z lodówki i mikserem ubij do osiągnięcia piany. Nałóż na ostygnięte ciasto i ozdób według własnej fantazji.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj