Wieprzowina po serbsku

Przepis Wieprzowina po serbsku

Dodał: NajKasia, 12.6.2021

Kategorie: Mięso wieprzowe, Mięso, Obiad, Pora dnia

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Coś smacznego na obiad. Co najczęściej robisz? U nas jest właśnie wieprzowina z tego przepisu. Już dawno nie robiłam tej potrawy ale tym bardziej mamy na nią teraz ochotę. Zwykle robię ją z udźca, ale da się to zrobić też z innej części mięsa.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 12.6.2021

Kategorie: Mięso wieprzowe, Mięso, Obiad, Pora dnia

SKŁADNIKI

1 kgudźca wieprzowego
1 szt.średniej wielkości cebule
2 ząbkiczosnku
1 łyżeczkasłodkiej mielonej czerwonej papryki
1/2 łyżeczkiostrej czerwonej papryki
2 szt.pomidorów
1 szt.papryki
sól, pieprz
olej roślinny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Bardzo smaczne mięsko z sosikiem, przygotowanie jest bardzo proste i szybkie :))
  2. Mięso pokrój na kotlety, rozbij, posól, popieprz i na gorącym oleju opiecz z obu stron.
  3. Na tłuszczu z mięsa podsmaż drobno pokrojoną cebulkę, którą troszkę posól, aby szybciej zmiękła i dodaj odrobinę wrzącej wody. Po odstawieniu dodaj słodką i ostrą paprykę, włóż z powrotem mięso i podlej gorącą wodą do wysokości kotletów.
  4. Duś około 30 minut i dodaj pokrojoną na mniejsze kawałeczki paprykę i pomidory. Jeszcze podduś, aby warzywa zmiękły. Nie zagęszczaj sosu. Podawaj z ryżem. Smacznego!
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj