Wieprzowina po serbsku

Dodał: NajKasia, 12.6.2021
Kategorie: Mięso wieprzowe, Mięso, Obiad, Pora dnia
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIEPrześlij zdjęcie i pochwal się
Coś smacznego na obiad. Co najczęściej robisz? U nas jest właśnie wieprzowina z tego przepisu. Już dawno nie robiłam tej potrawy ale tym bardziej mamy na nią teraz ochotę. Zwykle robię ją z udźca, ale da się to zrobić też z innej części mięsa.
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Dodał: NajKasia, 12.6.2021
Kategorie: Mięso wieprzowe, Mięso, Obiad, Pora dnia
SKŁADNIKI
1 kgudźca wieprzowego
1 szt.średniej wielkości cebule
2 ząbkiczosnku
1 łyżeczkasłodkiej mielonej czerwonej papryki
1/2 łyżeczkiostrej czerwonej papryki
2 szt.pomidorów
1 szt.papryki
sól, pieprz
olej roślinny
- Bardzo smaczne mięsko z sosikiem, przygotowanie jest bardzo proste i szybkie :))
- Mięso pokrój na kotlety, rozbij, posól, popieprz i na gorącym oleju opiecz z obu stron.
- Na tłuszczu z mięsa podsmaż drobno pokrojoną cebulkę, którą troszkę posól, aby szybciej zmiękła i dodaj odrobinę wrzącej wody. Po odstawieniu dodaj słodką i ostrą paprykę, włóż z powrotem mięso i podlej gorącą wodą do wysokości kotletów.
- Duś około 30 minut i dodaj pokrojoną na mniejsze kawałeczki paprykę i pomidory. Jeszcze podduś, aby warzywa zmiękły. Nie zagęszczaj sosu. Podawaj z ryżem. Smacznego!
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Vepřové plátky na srbský způsob.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Bravčové plátky na srbský spôsob.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Schweine-Schmorbraten serbischer Art an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Zöldséggel párolt sertéscomb.
KOMENTARZE DO PRZEPISU