NajPrzepis.pl Mięso Mięso wieprzowe Wieprzowina po serbsku
Wieprzowina po serbsku
Przepis Wieprzowina po serbsku
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Coś smacznego na obiad. Co najczęściej robisz? U nas jest właśnie wieprzowina z tego przepisu. Już dawno nie robiłam tej potrawy ale tym bardziej mamy na nią teraz ochotę. Zwykle robię ją z udźca, ale da się to zrobić też z innej części mięsa.

NajKasia    ·   12.6.2021

Wieprzowina po serbsku

Coś smacznego na obiad. Co najczęściej robisz? U nas jest właśnie wieprzowina z tego przepisu. Już dawno nie robiłam tej potrawy ale tym bardziej mamy na nią teraz ochotę. Zwykle robię ją z udźca, ale da się to zrobić też z innej części mięsa.

Składniki
1 kg
udźca wieprzowego
1 szt.
średniej wielkości cebule
2 ząbki
czosnku
1 łyżeczka
słodkiej mielonej czerwonej papryki
1/2 łyżeczki
ostrej czerwonej papryki
2 szt.
pomidorów
1 szt.
papryki
sól, pieprz
olej roślinny
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Bardzo smaczne mięsko z sosikiem, przygotowanie jest bardzo proste i szybkie :))
  2. Mięso pokrój na kotlety, rozbij, posól, popieprz i na gorącym oleju opiecz z obu stron.
  3. Na tłuszczu z mięsa podsmaż drobno pokrojoną cebulkę, którą troszkę posól, aby szybciej zmiękła i dodaj odrobinę wrzącej wody. Po odstawieniu dodaj słodką i ostrą paprykę, włóż z powrotem mięso i podlej gorącą wodą do wysokości kotletów.
  4. Duś około 30 minut i dodaj pokrojoną na mniejsze kawałeczki paprykę i pomidory. Jeszcze podduś, aby warzywa zmiękły. Nie zagęszczaj sosu. Podawaj z ryżem. Smacznego!
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz