NajPrzepis.pl Mięso Mięso wieprzowe Wieprzowina na śmietanie
Wieprzowina na śmietanie
Przepis Wieprzowina na śmietanie
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Doskonały wybór na smaczny obiad. Lubisz wieprzowinę czy może wolisz drób lub wołowinę?

NajKasia    ·   20.1.2021

Wieprzowina na śmietanie

Doskonały wybór na smaczny obiad. Lubisz wieprzowinę czy może wolisz drób lub wołowinę?

Składniki

Będziemy potrzebować:

cebulę
olej
mięso wieprzowe (polędwica)
pieprz
sól
pieczarki
wywar
śmietanę do gotowania
mąkę do zagęszczenia
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Składniki celowo są bez podania wagi. Każdy niech wybierze taką ilość mięsa, i cebuli jaką uzna za odpowiednią i tyle pieczarek ile lubi.
  2. Na cebulce szybko obsmaż pokrojone mięso wieprzowe, posól i popieprz, dodaj pokrojone pieczarki, zalej wywarem i duś aż będą miękkie. Dodaj śmietanę i zagęść. Podawaj z ryżem. Smacznego!

Źródło: Vaření a pečení s radostí

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz