Wieprzowina na śmietanie

Przepis Wieprzowina na śmietanie

Dodał: NajKasia, 20.1.2021

Kategorie: Mięso wieprzowe, Mięso, Obiad, Pora dnia

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Doskonały wybór na smaczny obiad. Lubisz wieprzowinę czy może wolisz drób lub wołowinę?

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 20.1.2021

Kategorie: Mięso wieprzowe, Mięso, Obiad, Pora dnia

SKŁADNIKI

Będziemy potrzebować:

cebulę
olej
mięso wieprzowe (polędwica)
pieprz
sól
pieczarki
wywar
śmietanę do gotowania
mąkę do zagęszczenia

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Składniki celowo są bez podania wagi. Każdy niech wybierze taką ilość mięsa, i cebuli jaką uzna za odpowiednią i tyle pieczarek ile lubi.
  2. Na cebulce szybko obsmaż pokrojone mięso wieprzowe, posól i popieprz, dodaj pokrojone pieczarki, zalej wywarem i duś aż będą miękkie. Dodaj śmietanę i zagęść. Podawaj z ryżem. Smacznego!

Źródło: Vaření a pečení s radostí

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj