Wiejskie ziemniaczki

Przepis Wiejskie ziemniaczki

Dodał: NajKasia, 25.2.2022

Kategorie: Obiad, Pora dnia

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Najprostszy i doskonały obiad, który będzie smakował również tym, którzy nie potrafią sobie wyobrazić obiadu bez mięsa.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 25.2.2022

Kategorie: Obiad, Pora dnia

SKŁADNIKI

1 kgsurowych ziemniaków
2 szt.duże cebule
250 gświeżych pieczarek
200 gsera gouda
pęczektymianku
garśćpietruszki
4 łyżkioleju
do smakusól, pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. To danie nadaje się również dla wegetarian, albo dla tych, którzy chcą odpocząć od mięsa. Wszystko piecze się w jednym naczyniu żaroodpornym, które na pewno znajdziesz u siebie w domu. Całe przygotowanie zajmie Ci tylko kilka minut. To danie możesz użyć również jako smaczny dodatek do mięsa.
  2. Ziemniaki i pieczarki obierz i pokrój na plasterki. Cebulę pokrój w półksiężyce. Wszystko wymieszaj w misce z olejem, solą i pieprzem. Dodaj zioła i piecz w temperaturze 200 °C.
  3. Gdy ziemniaki są już miękkie dodaj pokrojony na plasterki ser i poczekaj aż się roztopi.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj