Wiejskie ziemniaczki
Najprostszy i doskonały obiad, który będzie smakował również tym, którzy nie potrafią sobie wyobrazić obiadu bez mięsa.
ZDJĘCIE OD CIEBIE
SKŁADNIKI
1 kgsurowych ziemniaków
2 szt.duże cebule
250 gświeżych pieczarek
200 gsera gouda
pęczektymianku
garśćpietruszki
4 łyżkioleju
do smakusól, pieprz
- To danie nadaje się również dla wegetarian, albo dla tych, którzy chcą odpocząć od mięsa. Wszystko piecze się w jednym naczyniu żaroodpornym, które na pewno znajdziesz u siebie w domu. Całe przygotowanie zajmie Ci tylko kilka minut. To danie możesz użyć również jako smaczny dodatek do mięsa.
- Ziemniaki i pieczarki obierz i pokrój na plasterki. Cebulę pokrój w półksiężyce. Wszystko wymieszaj w misce z olejem, solą i pieprzem. Dodaj zioła i piecz w temperaturze 200 °C.
- Gdy ziemniaki są już miękkie dodaj pokrojony na plasterki ser i poczekaj aż się roztopi.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Chalupářské brambory.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Chalupárske zemiaky.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Bauernkartoffeln an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Parasztburgonya.
KOMENTARZE DO PRZEPISU