NajPrzepis.pl Zdrowe przepisy Fitness Wegańska Buddha bowl
Wegańska Buddha bowl
Przepis Wegańska Buddha bowl
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   27.3.2022

Wegańska Buddha bowl

Wiosna chciałaby przynieść trochę kolorów również do naszego jadłospisu. Myślę, że nikt nie pogardzi taką piękną miską pełną kolorów i smaków. Najlepiej, gdy w tej misce pojawią się wszystkie Twoje ulubione smaki. Nie może zabraknąć wielu warzyw i mojego ulubionego sosu arachidowego.

20 min.
Przygotowanie
20 min.
Gotowanie
Składniki
ugotowana kasza bulgur
awokado
marynowane tofu
ogórek
pomidorki cherry
kukurydza
sałata liściasta
rzodkiewka

Sos:

2 łyżki
masła orzechowego
2 łyżki
sosu sojowego
2 łyżki
soku z cytryny
1 łyżka
syropu ryżowego
troszkę
wody
sól
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Bulgur ugotuj w osolonej wodzie. Tofu podpiecz na patelni.

  2. Bulgur włóż do miski i ozdób toru oraz pokrojonymi warzywami. Dodaj również przygotowany sos.
  3. Z masła orzechowego, sosu sojowego, soku z cytryny i odrobiny wody przygotuj sos arachidowy. Dopraw syropem ryżowym lub cukrem trzcinowym i solą.
  4. Sosem polej przygotowany bowl.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz