Wegańska Buddha bowl
Wiosna chciałaby przynieść trochę kolorów również do naszego jadłospisu. Myślę, że nikt nie pogardzi taką piękną miską pełną kolorów i smaków. Najlepiej, gdy w tej misce pojawią się wszystkie Twoje ulubione smaki. Nie może zabraknąć wielu warzyw i mojego ulubionego sosu arachidowego.
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
SKŁADNIKI
ugotowana kasza bulgur
awokado
marynowane tofu
ogórek
pomidorki cherry
kukurydza
sałata liściasta
rzodkiewka
Sos:
2 łyżkimasła orzechowego
2 łyżkisosu sojowego
2 łyżkisoku z cytryny
1 łyżkasyropu ryżowego
troszkęwody
sól
- Bulgur ugotuj w osolonej wodzie. Tofu podpiecz na patelni.
- Bulgur włóż do miski i ozdób toru oraz pokrojonymi warzywami. Dodaj również przygotowany sos.
- Z masła orzechowego, sosu sojowego, soku z cytryny i odrobiny wody przygotuj sos arachidowy. Dopraw syropem ryżowym lub cukrem trzcinowym i solą.
- Sosem polej przygotowany bowl.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Veganská budha bowl.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Vegánska budha bowl.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Vegane Buddha Bowl an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Vegán budha bowl.
KOMENTARZE DO PRZEPISU