Wegańska Buddha bowl

Przepis Wegańska Buddha bowl

Dodał: NajKasia, 27.3.2022

Kategorie: Zdrowe przepisy, Fitness, Obiad, Pora dnia, Sałatki

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Wiosna chciałaby przynieść trochę kolorów również do naszego jadłospisu. Myślę, że nikt nie pogardzi taką piękną miską pełną kolorów i smaków. Najlepiej, gdy w tej misce pojawią się wszystkie Twoje ulubione smaki. Nie może zabraknąć wielu warzyw i mojego ulubionego sosu arachidowego.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 27.3.2022

Kategorie: Zdrowe przepisy, Fitness, Obiad, Pora dnia, Sałatki

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

ugotowana kasza bulgur
awokado
marynowane tofu
ogórek
pomidorki cherry
kukurydza
sałata liściasta
rzodkiewka

Sos:

2 łyżkimasła orzechowego
2 łyżkisosu sojowego
2 łyżkisoku z cytryny
1 łyżkasyropu ryżowego
troszkęwody
sól

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Bulgur ugotuj w osolonej wodzie. Tofu podpiecz na patelni.

  2. Bulgur włóż do miski i ozdób toru oraz pokrojonymi warzywami. Dodaj również przygotowany sos.
  3. Z masła orzechowego, sosu sojowego, soku z cytryny i odrobiny wody przygotuj sos arachidowy. Dopraw syropem ryżowym lub cukrem trzcinowym i solą.
  4. Sosem polej przygotowany bowl.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj