Warstwowa sałatka chińska

Przepis Warstwowa sałatka chińska

Dodał: NajKasia, 1.1.2022

Kategorie: Mięso z kurczaka, Mięso, Sałatki

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Ta sałatka nam naprawdę smakowała, mąż jest typowym "mięsożercą", ale tę sałatkę zjadł prawie całą sam.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 1.1.2022

Kategorie: Mięso z kurczaka, Mięso, Sałatki

SKŁADNIKI

Składniki na sałatkę:

2 szt.piersi z kurczaka
1 łyżkaprzyprawy do dań chińskich
2 łyżkioleju
szczyptasoli
1 szt.sałaty lodowej (lub kapusty pekińskiej)
2 szt.pomidorów
1 szt.papryka
1 puszkakukurydzy
3 szt.cebulki ze szczypiorkiem

Dresingi:

200 gkwaśnej śmietany
100 mlmajonezu
3 ząbkiczosnku
1 łyżeczkaprzyprawy curry
1 łyżkaposiekanej pietruszki
szczyptapieprzu i soli

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Mięso pokrój na małe kawałeczki, posól, przypraw i podpiecz na oleju. Pozostaw do ostygnięcia.
  2. Przygotuj dresingi: śmietanę wymieszaną z majonezem daj do dwóch misek. Do jednej dodaj przyprawę curry, pieprz i sól a do drugiej pietruszkę, wyciśnięty czosnek, pieprz i sól.
  3. Sałatę porwij na kawałeczki, pomidory, paprykę i cebulkę pokrój. I zacznij układać warstwy: sałata lodowa - pomidory - dresing czosnkowy - mięso - cebulka - papryka - dresing curry - kukurydza - sałata lodowa.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj