Warstwowa pieczeń cygańska

Przepis Warstwowa pieczeń cygańska

Dodał: NajKasia, 31.5.2022

Kategorie: Mięso wołowe, Mięso, Mięso wieprzowe, Obiad, Pora dnia

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Danie główne dla smakoszy porządnego mięsa. Znalazłam ten przepis w Internecie i muszę przyznać, że nie dałam rady się mu oprzeć. I cieszę się, że się mu nie oparłam. Mięsko jest fantastyczne, poprzez to warstwowe układanie nabrało fantastycznego smaku musztardy i boczku, ogórki również mi tam świetnie pasowały, nic nie zmieniałam i oryginalny przepis podaję również Wam.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 31.5.2022

Kategorie: Mięso wołowe, Mięso, Mięso wieprzowe, Obiad, Pora dnia

SKŁADNIKI

1 kgmięsa wieprzowego lub wołowego
150 gboczku
2 szt.cebuli
5 szt.konserwowych ogórków
około 3 łyżekmusztardy
do smakusól, pieprz
200 mlwywaru

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Mięspo pokrój na plastry o grubości 1 cm, rozbij tłuczkiem na cienko.
  2. Cebulę i ogórki pokrój w cienkie plasterki. Plaster mięsa posmaruj musztardą, przełóż boczkiem, cebulą i ogórkami. Posól i popieprz do smaku. Daj kolejny plaster mięsa i kontynuuj dopóki składniki się nie skończą.
  3. Przewiąż sznurkiem i przełóż do naczynia żaroodpornego wyłożonego papierem do pieczenia. Dodaj cebulę i piecz w temperaturze 170 °C. Wieprzowinę piecz przez około 1 godzinę, wołowinę 2 godziny.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj