Waniliowe świąteczne ciastka moczone w białej czekoladzie

Przepis Waniliowe świąteczne ciastka moczone w białej czekoladzie
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Waniliowe świąteczne ciastka moczone w białej czekoladzie. Wytrzymują długo więc możesz nawet zrobić te ciasteczka z podwójnej porcji składników.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

Będziemy potrzebować:

250 gmasła
200 gcukru pudru
3 op.cukru waniliowego
3 szt.żółtek
5 łyżekmleka
1 op.budyniu waniliowego
380 gmąki
biała czekolada do ozdoby

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Masło utrzyj z cukrem do osiągnięcia pianki, stopniowo miksuj jedno żółtko po drugim oraz budyń w proszku wymieszany z mąką.
  2. Ciasto włóż do maszynki lub do rękawa cukierniczego z odpowiednią końcówką i na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia strzykaj różne kształty.
  3. Piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 12 minut. Wszystko zależy jednak od wielkości poszczególnych kształtów i ich grubości.
  4. Możesz również robić po dwa takie same kawałki, które skleisz marmoladą albo nadzieniem według własnych preferencji smakowych.
  5. Sklejone lub pojedyncze ciasteczka zamocz w białej czekoladzie i poczekaj aż zastygnie.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj