NajPrzepis.pl Świąteczne wypieki Boże Narodzenie Ciasteczka na Boże Narodzenie Osie gniazda i ule Ule bez pieczenia polane czekoladą
Ule bez pieczenia polane czekoladą
Przepis Ule bez pieczenia polane czekoladą
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Fantastyczne! Chciałabym bardzo podziękować temu, kto wymyślił te ule :D. Bez pieczenia, smaczne a do tego pięknie wyglądają. Jest z nimi co prawda sporo pracy, ale tym bardziej mnie cieszy, gdy każdemu w domu smakują.

NajKasia    ·   30.11.2021

Ule bez pieczenia polane czekoladą

Fantastyczne! Chciałabym bardzo podziękować temu, kto wymyślił te ule :D. Bez pieczenia, smaczne a do tego pięknie wyglądają. Jest z nimi co prawda sporo pracy, ale tym bardziej mnie cieszy, gdy każdemu w domu smakują.

Składniki
200 g
biszkoptów
100 g
cukru pudru
100 g
masła
2 łyżeczki
kakao
1 op.
cukru waniliowego
4 łyżki
rumu
4 łyżki
mleka

Krem:

80 g
masła
50 g
cukru pudru
1 szt.
żółtko
4 łyżeczki
rumu
35 szt.
okrągłych biszkoptów
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Biszkopty rozgnieć wałkiem do ciasta lub za pomocą robota kuchennego na drobny proszek. Dodaj pozostałe składniki i wyrób ciasto.
  2. Masło, cukier, żółtko i rum utrzyj na gładki krem.
  3. Z przygotowanego ciasta bierz mniejsze kawałki, które wkładaj do foremki, trzonkiem drewnianej łyżki rób w nich dziurki, do których wkładaj krem i przykrywaj biszkoptem.
  4. Odstaw na dzień albo dwa, aby biszkopt zmiękł i możesz podawać.
  5. Cały ul możesz polać czekoladą.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz