Ule bez pieczenia polane czekoladą

Przepis Ule bez pieczenia polane czekoladą
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Fantastyczne! Chciałabym bardzo podziękować temu, kto wymyślił te ule :D. Bez pieczenia, smaczne a do tego pięknie wyglądają. Jest z nimi co prawda sporo pracy, ale tym bardziej mnie cieszy, gdy każdemu w domu smakują.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

200 gbiszkoptów
100 gcukru pudru
100 gmasła
2 łyżeczkikakao
1 op.cukru waniliowego
4 łyżkirumu
4 łyżkimleka

Krem:

80 gmasła
50 gcukru pudru
1 szt.żółtko
4 łyżeczkirumu
35 szt.okrągłych biszkoptów

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Biszkopty rozgnieć wałkiem do ciasta lub za pomocą robota kuchennego na drobny proszek. Dodaj pozostałe składniki i wyrób ciasto.
  2. Masło, cukier, żółtko i rum utrzyj na gładki krem.
  3. Z przygotowanego ciasta bierz mniejsze kawałki, które wkładaj do foremki, trzonkiem drewnianej łyżki rób w nich dziurki, do których wkładaj krem i przykrywaj biszkoptem.
  4. Odstaw na dzień albo dwa, aby biszkopt zmiękł i możesz podawać.
  5. Cały ul możesz polać czekoladą.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj