NajPrzepis.pl Torty Słodkie torty Twarogowy tort bez mąki bez pieczenia
Twarogowy tort bez mąki bez pieczenia
Przepis Twarogowy tort bez mąki bez pieczenia
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   21.10.2020

Twarogowy tort bez mąki bez pieczenia

Twarogowy tort z owocami bez mąki bez pieczenia

Składniki

Spód:

7-10 szt.
daktyli
1 garść
orzechów

Nadzienie:

200 g
twarogu /z wiaderka/
100 ml
śmietany kremówki
3 łyżeczki
stewii
1,5 łyżeczki
żelatyny /sypkiej/

Polewa:

1/2 łyżeczki
żelatyny /sypkiej/
1 garść
owoców /mrożone owoce leśne/
1/2 łyżeczki
stewii
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Daktyle wypestkuj i pokrój na kawałki, orzechy również pokrój albo połam na kawałki. Masę rękoma połącz i chociaż trochę wyrób, aby trzymała się razem .
  2. Do mniejszej formy /średnica 16 cm/ na dno daj papier do pieczenia i ułóż na nim całą masę z daktyli i orzechów tak aby pokrywała całą powierzchnię blaszki.
  3. Przygotuj nadzienie. Twaróg wymieszaj ze stewią. Śmietanę ubij i w odrobinie wody rozpuść żelatynę. Wszystko wymieszaj razem aby powstał gładki krem, który wylej na spód z daktyli i orzechów. Włóż na 30 minut do lodówki.
  4. Przygotuj owoce. Garść mrożonych owoców - zalej odrobiną wody i dodaj stewię i żelatynę. Podgrzej w rondelku żeby żelatyna się rozpuściła. Pozostaw na chwilę do ostygnięcia a potem wlej mieszankę na twaróg i daj z powrotem do lodówki na godzinę.
  5. Za godzinę wyjmij tort z formy i możesz go serwować. Życzę smacznego.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz