Twarogowy cheesecake z borówkami na blaszce bez pieczenia

Przepis Twarogowy cheesecake z borówkami na blaszce bez pieczenia
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

W ogrodzie dojrzało dużo borówek więc musiałam wypróbować to ciasto bez pieczenia, które odniosło wielki sukces. Twarogowy krem i spód z herbatników. Spróbuj.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:

SKŁADNIKI

Spód:

2 op.maślanych herbatników

Krem:

400 gdelikatnego twarogu
250 gśmietany
250 mlśmietany kremówki
do smakucukier puder

Wierzch:

200 gborówek
150 gbiałej czekolady

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Śmietanę wymieszaj z twarogiem i posłódź według własnych preferencji smakowych.
  2. Na koniec dodaj ubitą śmietanę kremówkę i delikatnie wymieszaj rózgą.
  3. Przygotuj blaszkę, dno wyłóż herbatnikami maślanymi, nałóż krem, przykryj go herbatnikami a po wierzchu polej roztopioną białą czekoladą, do której dodaj zmiksowane borówki.
  4. Przygotowany cheesecake odstaw do lodówki aby stężał.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj