NajPrzepis.pl Pora dnia Obiad Twarogowe pączki
Twarogowe pączki
Przepis Twarogowe pączki
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   29.4.2022

Twarogowe pączki

Rano musiałam lecieć do sklepu po twaróg, bo wieczorem zapomniałam go kupić a obiecałam dzieciom, że zrobię te pączki. A obietnic należy dotrzymywać. Dzieci kochają te pączki, przynajmniej u nas w domu znikają z talerza w kilka minut. W czasie gdy je smażę przychodzą i podkradają, abym po wyjęciu kolejnych nie miała żadnych na talerzu. Nie musisz się w ogóle przejmować ich kształtem, nie ważne, czy będą pięknie okrągłe czy nie. I tak zostaną zjedzone. Jest to co prawda bomba kaloryczna, ale od czasu do czasu można sobie na to pozwolić.

Składniki
1 op.
twarogu
3 szt.
jajek
50 g
cukru
1 op.
cukru waniliowego
do smaku
rum
250-300 g
mąki
1 op.
proszku do pieczenia
olej do smażenia
cukier puder
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Wymieszaj twaróg,, 3 jajka, 50 g cukru, 1 cukier waniliowy i rum i dodaj do tego 250-300 g mąki z proszkiem do pieczenia (ciasto nie powinno być sztywne).
  2. Rozgrzej olej, tyle, aby pączki w nim pływały.
  3. Dwiema łyżeczkami formuj kulki i dawaj je od razu na olej, smaż aż będą złociste.
  4. Obtaczaj w cukrze pudrze. Dzieci je kochają.

Mój blog z Reny: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz