NajPrzepis.pl Świąteczne wypieki Urodziny Przekąski Twarogowe bułeczki z pastą z twarożku, szynką i pomidorkami koktajlowymi
Twarogowe bułeczki z pastą z twarożku, szynką i pomidorkami koktajlowymi
Przepis Twarogowe bułeczki z pastą z twarożku, szynką i pomidorkami koktajlowymi
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   28.12.2020

Twarogowe bułeczki z pastą z twarożku, szynką i pomidorkami koktajlowymi

Twarogowe bułeczki z pastą z twarożku, szynką i pomidorkami koktajlowymi. Odpowiednie na przyjęcia i imprezy. Są bardzo proste i smaczne a do tego świetnie wyglądają.

Składniki

Ciasto:

500 g
delikatnego twarogu
500 g
mąki tortowej
300 g
masła
szczypta
soli

Pasta do smarowania:

300 g
jdelikatnego twarogu
100 ml
kwaśnej śmietany
sól, pieprz

Dodatkowo będziemy potrzebować:

szynkę
pomidorki cherry
zieloną natkę do ozdoby
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Ze składników na ciasto uformuj kulkę i włóż ją do lodówki.
  2. Ciasto, które trochę poleżało w lodówce rozwałkuj na stolnicy na płat o grubości około 1 cm i za pomocą mniejszej filiżanki wykrój kółeczka, które ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i upiecz w temperaturze 200 stopni na złoty kolor.
  3. Twaróg utrzyj ze śmietaną, dopraw solą i pieprzem. Dokładnie utrzyj i posmaruj nim upieczone ostygnięte bułeczki na jeden kęs.
  4. Połóż na nich szynkę i pomidory, do ozdoby dodaj natkę pietruszki.

Źródło: Coolinarika

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz