Twarogowe bułeczki z pastą z twarożku, szynką i pomidorkami koktajlowymi

Przepis Twarogowe bułeczki z pastą z twarożku, szynką i pomidorkami koktajlowymi
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Twarogowe bułeczki z pastą z twarożku, szynką i pomidorkami koktajlowymi. Odpowiednie na przyjęcia i imprezy. Są bardzo proste i smaczne a do tego świetnie wyglądają.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

Ciasto:

500 gdelikatnego twarogu
500 gmąki tortowej
300 gmasła
szczyptasoli

Pasta do smarowania:

300 gjdelikatnego twarogu
100 mlkwaśnej śmietany
sól, pieprz

Dodatkowo będziemy potrzebować:

szynkę
pomidorki cherry
zieloną natkę do ozdoby

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Ze składników na ciasto uformuj kulkę i włóż ją do lodówki.
  2. Ciasto, które trochę poleżało w lodówce rozwałkuj na stolnicy na płat o grubości około 1 cm i za pomocą mniejszej filiżanki wykrój kółeczka, które ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i upiecz w temperaturze 200 stopni na złoty kolor.
  3. Twaróg utrzyj ze śmietaną, dopraw solą i pieprzem. Dokładnie utrzyj i posmaruj nim upieczone ostygnięte bułeczki na jeden kęs.
  4. Połóż na nich szynkę i pomidory, do ozdoby dodaj natkę pietruszki.

Źródło: Coolinarika

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj