Twarogowa chatka z bananami bez pieczenia

Przepis Twarogowa chatka z bananami bez pieczenia

Dodał: NajKasia, 17.6.2021

Kategorie: Desery bez pieczenia, Desery

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Tym razem inspiracji do tego, co by tu upiec szukałam aż w pradawnych czeluściach mojego zeszytu z przepisami. Jest to przepis z czasów, gry piekarnika bałam się jak diabeł święconej wody i zapisywałam przeważnie przepisy na desery, których nie trzeba piec. Doświadczone kucharki na pewno znają ten przepis a tym, które są początkujące może właśnie on się spodoba....

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 17.6.2021

Kategorie: Desery bez pieczenia, Desery

SKŁADNIKI

2 opakowaniaherbatników maślanych
500 gmiękkiego twarogu w wiaderku
200 gmiękkiego masła
150 gcukru pudru
do smakurum
2-3 szt.banany (zależy od wielkości)
100 gczekolady do gotowania
100 mlśmietany kremówki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Na dużej tacy rozłóż folię aluminiową i na niej ułóż herbatniki w trzech rzędach po 7, możesz użyć jasne i ciemne i układać każdy rząd w innym kolorze.
  2. Posmaruj połową kremu twarogowego, ułóż drugie piętro herbatników, w przypadku dwóch kolorów dawaj kolory na przemian. Posmaruj resztą kremu, do środka na długość połóż obrane banany a potem z obu stron unieś herbatniki z dołu i przełóż w kierunku do środka, aby powstał długi "prawie" szpiczasty daszek.
  3. Pozostaw w chłodnym miejscu aby stężało a następnie polej polewą czekoladową i ponownie pozostaw aby stężało.
  4. Krem: W misce zmiksuj miękkie masło z cukrem i stopniowo dodawaj do tego twaróg i rum.
  5. Polewa: W rondelku doprowadź prawie do wrzenia śmietanę i gorącą wlej do miski z połamaną czekoladą.
  6. Pozostaw na chwilę aby czekolada się rozpuściła a następnie plastikową szpatułką wymieszaj do osiągnięcia gładkiej polewy.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj