Tradycyjny smażony ser
Kto nie lubi smażonego sera, ten nie wie co dobre. Jest to co prawda dość niezdrowe danie, ale od czasu do czasu z pewnością nie zaszkodzi. Pycha!
ZDJĘCIE OD CIEBIE
SKŁADNIKI
Będziemy potrzebować:
grubsze plastry twardego sera
jajko do panierki
mąkę do panierki
bułkę tartą do panierki
olej do smażenia
Dodatek:
ziemniaki
olej
przyprawa do pieczonych ziemniaczków
- Ziemniaki obierz, pokrój na ćwiartki i daj do miski. Dodaj olej oraz przyprawę i dokładnie wymieszaj. Piecz we wcześniej rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni aż będą złociste albo daj je do frytkownicy.
- Ser obtocz w panierce z trzech składników - mąka, jajko i bułka tarta (możesz powtórzyć tę czynność kilkakrotnie, dzięki temu panierka będzie bardziej chrupiąca). Smaż z obu stron na rozgrzanym oleju. Usmażony ser połóż na ręcznikach papierowych aby odsączyć nadmiaru oleju i podawaj. Smacznego!
Źródło: Vaření a pečení s radostí
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Tradiční smažák.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Tradičný vyprážaný syr.
KOMENTARZE DO PRZEPISU