Tradycyjny jabłecznik

Przepis Tradycyjny jabłecznik

Dodał: NajKasia, 4.5.2021

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Dostałam sporo jabłek więc muszę je jakoś wykorzystywać. Ciasto było super, wróciłam z pracy i już nic dla mnie nie zostało.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 4.5.2021

Kategorie:

SKŁADNIKI

Ciasto:

400 gmąki
1 małe op.proszku do pieczenia
7 łyżekmleka
1 szt.jajko
całemasło
1/2 łyżeczkicynamonu

Nadzienie:

1 kgdrobno startych jabłek
2 op.budyniu waniliowego (proszek)
1 op.cukru waniliowego
cukier kryształ do smaku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Ze składników na ciasto zrób kulkę, którą odłóż do lodówki na 2 godziny. Następnie ciasto rozwałkuj na 2 takie same części.
  2. Za pomocą wałka do ciasta przenieś jedną część na posmarowaną tłuszczem i posypaną mąką blaszkę.
  3. Na dolną część ciasta ułóż starte jabłka wymieszane z cukrem i budyniem waniliowym w proszku a na jabłkach połóż drugie ciasto.
  4. Piecz w temperaturze 170 stopni aż będzie złociste.
  5. Upieczone ciasto posyp cukrem pudrem.

Mój blog z Reny: Pečení všeho druhu ORIGINAL

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj