SKŁADNIKI
Ciasto:
160 gmasła
160 gcukru
4 szt.żółtek
100 gmielonych orzechów włoskich
5 szt.białek
1 łyżkamąki
1 op.cukru waniliowego
100 gstartej ciemnej czekolady
Polewa:
150 ggorzkiej czekolady
100 gmasła
1 łyżkaciepłej wody
3 łyżkicukru
80 gmasła
1 szt.żółtko
całe orzechy do ozdoby
- Przygotuj blaszkę do pieczenia o wymiarach 32 x 20 cm. Dno wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą. Piekarnik rozgrzej do temperatury 170 stopni.
- Cukier zmiksuj z masłem i żółtkami na pianę, dodaj mielone orzechy, startą czekoladę, cukier waniliowy i mąkę. Na koniec delikatnie drewnianą łyżką wymieszaj z ubitą pianą z białek.
- Ciasto równomiernie nałóż na blaszkę i piecz przez około pół godziny.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Tradiční čoko ořechový koláč od babičky.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Tradičný čoko orechový koláč od babičky.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Omas traditioneller Schoko-Nuss-Kuchen an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Diós süti ahogy mamám készíti.
KOMENTARZE DO PRZEPISU