NajPrzepis.pl Torty Słodkie torty Tort z kremem waniliowym bez pieczenia
Tort z kremem waniliowym bez pieczenia
Przepis Tort z kremem waniliowym bez pieczenia
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   1.2.2021

Tort z kremem waniliowym bez pieczenia

Mało wymagający tort bez pieczenia. Nie czekaj i spróbuj go zrobić już dziś.

Składniki

Podkład:

300 g
herbatników
2 łyżki
kakao
50 g
masła
1 łyżka
cukru pudru
200 ml
mleka

Warstwa twarogowa:

250 g
delikatnego twarogu
250 ml
śmietany kremówki
2 szt.
cytryn - skórka + sok
1 łyżka
cukru pudru

Warstwa waniliowa:

2 op.
budyniu waniliowego
200 ml
śmietany kremówki
600 ml
mleka
3 łyżki
cukru pudru

Ponadto będziemy potrzebować:

200 ml
śmietany kremówki
1 op.
cukru waniliowego
2 łyżki
cukru pudru
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Przygotuj składniki. Najpierw ugotuj budyń. W 600 ml mleka rozpuść cukier i ugotuj budyń, pozostaw do ostygnięcia. W oddzielnej misce ubij śmietanę i dodaj ją do ostudzonego budyniu. Wymieszaj.
  2. Przygotuj podkład z herbatników. Rozdrobnij herbatniki, dodaj kakao, cukier i rozpuszczone masło. Połącz razem i stale mieszając dodawaj mleko.
  3. Przygotuj okrągłą tortownicę o średnicy 28 cm i wyłóż ją przygotowaną masą z herbatników.
  4. Ułóż warstwę nadzienia twarogowego przygotowanego w następujący sposób: twaróg wymieszaj ze startą skórką z cytryny i z sokiem z cytryny. W innej misce ubij śmietanę i połącz razem.
  5. Ułóż warstwę waniliową przygotowaną na początku.
  6. Ostatnią warstwę przygotuj ubijając śmietanę kremówkę z cukrem i cukrem waniliowym.
  7. Tak złożony z warstw tort posyp kakao lub startą czekoladą. Włóż do lodówki co najmniej na 3-4 godziny (najlepiej na całą noc).
  8. Pokrój na kawałki i podawaj. Smacznego!
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz