Tort z kremem waniliowym bez pieczenia

Przepis Tort z kremem waniliowym bez pieczenia

Dodał: NajKasia, 1.2.2021

Kategorie: Torty, Słodkie torty, Desery bez pieczenia, Desery

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Mało wymagający tort bez pieczenia. Nie czekaj i spróbuj go zrobić już dziś.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 1.2.2021

Kategorie: Torty, Słodkie torty, Desery bez pieczenia, Desery

SKŁADNIKI

Podkład:

300 gherbatników
2 łyżkikakao
50 gmasła
1 łyżkacukru pudru
200 mlmleka

Warstwa twarogowa:

250 gdelikatnego twarogu
250 mlśmietany kremówki
2 szt.cytryn - skórka + sok
1 łyżkacukru pudru

Warstwa waniliowa:

2 op.budyniu waniliowego
200 mlśmietany kremówki
600 mlmleka
3 łyżkicukru pudru

Ponadto będziemy potrzebować:

200 mlśmietany kremówki
1 op.cukru waniliowego
2 łyżkicukru pudru

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Przygotuj składniki. Najpierw ugotuj budyń. W 600 ml mleka rozpuść cukier i ugotuj budyń, pozostaw do ostygnięcia. W oddzielnej misce ubij śmietanę i dodaj ją do ostudzonego budyniu. Wymieszaj.
  2. Przygotuj podkład z herbatników. Rozdrobnij herbatniki, dodaj kakao, cukier i rozpuszczone masło. Połącz razem i stale mieszając dodawaj mleko.
  3. Przygotuj okrągłą tortownicę o średnicy 28 cm i wyłóż ją przygotowaną masą z herbatników.
  4. Ułóż warstwę nadzienia twarogowego przygotowanego w następujący sposób: twaróg wymieszaj ze startą skórką z cytryny i z sokiem z cytryny. W innej misce ubij śmietanę i połącz razem.
  5. Ułóż warstwę waniliową przygotowaną na początku.
  6. Ostatnią warstwę przygotuj ubijając śmietanę kremówkę z cukrem i cukrem waniliowym.
  7. Tak złożony z warstw tort posyp kakao lub startą czekoladą. Włóż do lodówki co najmniej na 3-4 godziny (najlepiej na całą noc).
  8. Pokrój na kawałki i podawaj. Smacznego!
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj