Tort MILKA bez pieczenia - lekki i pyszny deser

Przepis Tort MILKA bez pieczenia - lekki i pyszny deser

Dodał: NajKasia, 24.6.2022

Kategorie: Torty, Kołacze, Desery, Ciastka, Desery bez pieczenia

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Proste połączenie świetnych smaków = doskonały efekt. Przede wszystkim w te upale dni samobójstwem byłoby włączanie piekarnika. Spróbuj więc przygotować coś bez pieczenia.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 24.6.2022

Kategorie: Torty, Kołacze, Desery, Ciastka, Desery bez pieczenia

Czas przygotowania:

SKŁADNIKI

Potrzebujemy:

3 op.budyniu waniliowego
6 łyżekcukru
200 ml + 800 mlmleka
100 gbiałej czekolady
150 gmlecznej czekolady
250 gmasła
150 gcukru pudru
40 gśmietany kremówki
80 mlmleka
250 gciemnych herbatników
do ozdobyczekolada

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. 200 ml mleka wymieszaj z cukrem i budyniami waniliowymi i wlej do 800 ml gorącego mleka. Stale mieszając ugotuj gęsty budyń. Gorący budyń podziel na dwie połowy, do 1 części daj białą czekoladę, do 2 części ciemną i rozpuść je mieszając. Pozostaw do ostygnięcia.
  2. Masło wymieszaj z cukrem pudrem na gładką masę. Połowę masy dodaj do białego budyniu, połowę do ciemnego budyniu.
  3. Do głębszego naczynia dodaj mleko i śmietanę.
    Miksuj mikserem dopóki nie powstanie piana.
  4. Na dno formy ( 21 x 21 cm) do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia ułóż na sobie dwie warstwy herbatników, które zamocz w mleku. Na herbatniki nałóż ciemny budyń. Na ciemne nadzienie daj bitą śmietanę a na bitą śmietanę znów herbatniki. Na koniec daj białe nadzienie wyrównaj i posyp startą, pokrojoną czekoladą i daj do lodówki. Smacznego.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj