NajPrzepis.pl Desery Kołacze Tort MILKA bez pieczenia - lekki i pyszny deser
Tort MILKA bez pieczenia - lekki i pyszny deser
Przepis Tort MILKA bez pieczenia - lekki i pyszny deser
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Proste połączenie świetnych smaków = doskonały efekt. Przede wszystkim w te upale dni samobójstwem byłoby włączanie piekarnika. Spróbuj więc przygotować coś bez pieczenia.

NajKasia    ·   24.6.2022

Tort MILKA bez pieczenia - lekki i pyszny deser

Proste połączenie świetnych smaków = doskonały efekt. Przede wszystkim w te upale dni samobójstwem byłoby włączanie piekarnika. Spróbuj więc przygotować coś bez pieczenia.

35 min.
Przygotowanie
Składniki

Potrzebujemy:

3 op.
budyniu waniliowego
6 łyżek
cukru
200 ml + 800 ml
mleka
100 g
białej czekolady
150 g
mlecznej czekolady
250 g
masła
150 g
cukru pudru
40 g
śmietany kremówki
80 ml
mleka
250 g
ciemnych herbatników
do ozdoby
czekolada
Sposób przepisu
Drukuj
35 min.
Przygotowanie
  1. 200 ml mleka wymieszaj z cukrem i budyniami waniliowymi i wlej do 800 ml gorącego mleka. Stale mieszając ugotuj gęsty budyń. Gorący budyń podziel na dwie połowy, do 1 części daj białą czekoladę, do 2 części ciemną i rozpuść je mieszając. Pozostaw do ostygnięcia.
  2. Masło wymieszaj z cukrem pudrem na gładką masę. Połowę masy dodaj do białego budyniu, połowę do ciemnego budyniu.
  3. Do głębszego naczynia dodaj mleko i śmietanę.
    Miksuj mikserem dopóki nie powstanie piana.
  4. Na dno formy ( 21 x 21 cm) do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia ułóż na sobie dwie warstwy herbatników, które zamocz w mleku. Na herbatniki nałóż ciemny budyń. Na ciemne nadzienie daj bitą śmietanę a na bitą śmietanę znów herbatniki. Na koniec daj białe nadzienie wyrównaj i posyp startą, pokrojoną czekoladą i daj do lodówki. Smacznego.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz