Tort Hawana
Szybki, prosty i niesamowicie smaczny!
Dodał: NajKasia, 1.12.2021
Kategorie: Torty, Słodkie torty
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
SKŁADNIKI
Ciasto:
3 szt.jajek
3 łyżkicukru kryształ
3 łyżkimąki
1 łyżeczkaproszku do pieczenia
Krem:
1/2 lmleka
1/2 lśmietany kremówki
150 gcukru
1 op.żelatyny w proszku
150 gmielonych orzechów laskowych
150 gherbatników orzechowych
Wierzch:
300 mlśmietany kremówki
do ozdobyczekolada
- Piekarnik rozgorzej do temperatury 160 stopni i przygotuj okrągłą formę do pieczenia o średnicy 26 cm. Dno wyłóż papierem.
- Jajka utrzyj z cukrem do osiągnięcia pianki i stopniowo łyżką mieszaj z mąką i proszkiem do pieczenia. Ciasto włóż do formy i piecz około 15 minut.
- Śmietanę ubij na sztywną bitą śmietanę. W garnku wymieszaj ciepłe mleko z cukrem, dodaj napęczniałą żelatynę, ubitą śmietanę, zmielone orzeszki i herbatniki zmiksowane na gładki proszek.
- Na ostygnięte ciasto nałóż ciepłą masę i pozostaw do ostygnięcia.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Havana dort.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Havana dort.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Havanna torta.
KOMENTARZE DO PRZEPISU