Tort czekoladowy z biszkoptami, bez pieczenia

Przepis Tort czekoladowy z biszkoptami, bez pieczenia
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Nie chce Ci się piec a chętnie byś zjadła coś słodkiego i smacznego? Przygotuj szybki tort bez pieczenia z najlepszych i najbardziej lubianych składników, jakimi jest czekolada i biszkopty.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:

SKŁADNIKI

100 gmlecznej czekolady
50 gbiałej czekolady
2 łyżkiskrobi kukurydzianej
250 mlmleka
150 gmasła
3 łyżkicukru pudru
200 mlmleka
1 op.cukru waniliowego
300 gdługich biszkoptów
biała czekolada do ozdoby
ciemna czekolada do ozdoby

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Skrobię kukurydzianą utrzyj z 5 łyżkami mleka. Pozostałe mleko daj do garnka i doprowadź do wrzenia. Następnie dodaj rozmieszaną skrobię kukurydzianą i gotuj przez około 1 minutę. Do gorącego dodaj drobno posiekaną mleczną i białą czekoladę. Rozpuść mieszając a gęsty budyń odstaw. Pozostaw do ostygnięcia.
  2. Masło utrzyj z cukrem pudrem i łyżka po łyżce miksuj z masą czekoladową.%3
  3. Przygotuj okrągłą formę do pieczenia. Dno wyłóż biszkoptami, które zamocz w mleku (200 ml), w którym rozpuść cukier waniliowy.%2
  4. Na biszkopty nałóż jedną trzecią kremu, znów ułóż warstwę biszkoptów zamoczonych w mleku waniliowym, i nałóż pozostały krem. Ładnie wygładź a wierzch ozdób startą białą i ciemną czekoladą. Odstaw do lodówki aby stężało i możesz podawać.%1%4

Źródło: Coolinarika

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj