NajPrzepis.pl Torty Słodkie torty Tort czekoladowy Tort czekoladowy z biszkoptami, bez pieczenia
Tort czekoladowy z biszkoptami, bez pieczenia
Przepis Tort czekoladowy z biszkoptami, bez pieczenia
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   10.5.2022

Tort czekoladowy z biszkoptami, bez pieczenia

Nie chce Ci się piec a chętnie byś zjadła coś słodkiego i smacznego? Przygotuj szybki tort bez pieczenia z najlepszych i najbardziej lubianych składników, jakimi jest czekolada i biszkopty.

25 min.
Przygotowanie
Składniki
100 g
mlecznej czekolady
50 g
białej czekolady
2 łyżki
skrobi kukurydzianej
250 ml
mleka
150 g
masła
3 łyżki
cukru pudru
200 ml
mleka
1 op.
cukru waniliowego
300 g
długich biszkoptów
biała czekolada do ozdoby
ciemna czekolada do ozdoby
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Skrobię kukurydzianą utrzyj z 5 łyżkami mleka. Pozostałe mleko daj do garnka i doprowadź do wrzenia. Następnie dodaj rozmieszaną skrobię kukurydzianą i gotuj przez około 1 minutę. Do gorącego dodaj drobno posiekaną mleczną i białą czekoladę. Rozpuść mieszając a gęsty budyń odstaw. Pozostaw do ostygnięcia.
  2. Masło utrzyj z cukrem pudrem i łyżka po łyżce miksuj z masą czekoladową.%3
  3. Przygotuj okrągłą formę do pieczenia. Dno wyłóż biszkoptami, które zamocz w mleku (200 ml), w którym rozpuść cukier waniliowy.%2
  4. Na biszkopty nałóż jedną trzecią kremu, znów ułóż warstwę biszkoptów zamoczonych w mleku waniliowym, i nałóż pozostały krem. Ładnie wygładź a wierzch ozdób startą białą i ciemną czekoladą. Odstaw do lodówki aby stężało i możesz podawać.%1%4

Źródło: Coolinarika

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz